Mesele nga Imami Muhuijddijn En-Nevevij mbi Istigathen 1Në Librin "El-Edhkar El-Muntehibe min kelam sejid El-Ebrar", nga imami Muhuijddijn Em-Nevevij, i cili vdiq në vitin 676 hixhrij, është botimi 15, libri u botua nga: "Dar El-Kitab El-Arabij", në vitin 1406 hixhrij, në faqen 271 shkruan, si vijon:
- عن الهيثم بن حنش قال : كنا عند عبد الله بن عمر رضي الله عنهما فخدرت رجله، فقال له رجل: اذكر أحب الناس إليك، فقال: يا محمد صلى الله عليه وسلم، فكأنما نُشِط من عقال -
"Nga El-Hejthem ibn Hanesh tregohet: Ishim te Abdilah ibn Omer (Allahu qoftë i kënaqur me ta), dhe i është paralizuar-mpirë (hader-narkolepsi) këmba e tij, dhe atij njëri nga njerëzit i tha: 'përmende (kujtoje) dikë më të dashur për ty nga njerëzit' dhe ai tha: "Ja Muhammed - O Muhammed" (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), dhe atij i largohet (i kalon) dhimbja që kishte (në këmbë)"._________________________

ennevevij1istigathe

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...