Hoxha Mazllumi po bon zullum me hoxhallaret qe kendojne Kur'an per te vdekuritMeqenese hoxha Mazllumi po bon zullum me hoxhallaret qe kendojne Kur'an per te vdekurit, duke mbajt qendrimin e pakices se Ulemave te Ymetit (disa shafii dhe disa maliki) dhe zullumi qendron ne faktin se ai e fsheh se shumica e Ulemave, mes tyre edhe habibi i vet Ibn Tejmijej, pranojne leximin e Kur'anit per te vdekurit.

Por zullumi me i madh i Mazllumit eshte kur ai akuzon hoxhallaret qe kendojne Kur'an per te vdekurit se s'jane hoxhallare.

Ne kete kallep te hoxhallareve jo hoxhallare, Mazllum Zullumi perfshin te pakten Ibn Kudameh qe citon Ixhmane e kohes se vet ne ymetin e Muhamedit sic shprehet ne Mugni per Leximin e Kur'anit per te vdekurit.

Shtoi ketu Imam Nevevijun ne vepren kolosale Rijad Es-Salihijn i cili citon Imam Shafiun qe thote: "Eshte Mustehab - e pelqyeshme (pra eshte mire) - te kendohet diçka nga Kur'ani tek ai (i vdekuri) e nese ben Hatmeh akoma me mire". A mund ta diskutoje Mazllum Zullumi hoxhelliukun e Imam Shafiut?

Po transnetimi nga Imam Ahmedi i cili thote se eshte mire kendimi i fillimit dhe fundi i Sures Bekareh, tek kryet dhe kembet e te vdekurit.

Ju gjykoni vete o xhemat se kush eshte hoxha i vertete: 'Shafiu apo Mazllumi, Ahmedi apo Mazllumi'.

Wesselam!!!Autor: Alban CULI

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...