Ngadhnjimi i ideologjisë vehabiste në trojet shqiptare ndryshe mund të lexohet edhe si 'Fitorja e Pirros' ndërsa bashkëveprimi me të pa dyshim është tradhëti dhe 'mëkat rrjedhës' edhe pas vdekjes. Hapësira që ka zënë në publikë vehabizmi jo pahiri, duke...
... lexo të plotë .....

Në mesin e shumë fraksioneve të vetëquajtura is¬lame, e që në esencë janë shkatërruese dhe me tendenca të errëta është edhe kadijanizmi-respektivisht xhemati i quajtur Xhemati Ahmedij. Të potencojmë qysh në fillim se ky fraksion objektivisht nuk ka...
... lexo të plotë .....

Shejh Huwejni: "Njeriu më i ditur në hadithin e Profetit a.s.", eshte njeri prej hoxhallareve selefi, reference e selefizmit ne mbare botën islame pranon para nxenesve te tij gabimet e bera prej tij kundrejt shkences se hadithit, hadithit Profetit a.s.,...
... lexo të plotë .....

Ibn Xhibrin, njëri prej vehabistëve më të njohur, e pranon në librin e tij duke thënë: "Pas përfundimit të shekullit të tretë, shekulli i fundit prej shekujve më të mirë, këta libra (librat që ai pëlqen), u lanë fatkeqësisht pas dore, dhe u ruajtën...
... lexo të plotë .....

Pergjigjja: "Vehabizmi është ndejkja e mendimit të Shejh Imam Muhamed ibn Abdulvehab ibn Sulejman ibn Alij Et-Temimi El-Hanbelij, i cili ka vdekur në vitin 1206 h. rahimaullah, në Der'a (Arabia Saudite) dhe varri i tij është i njohur atje".
... lexo të plotë .....

Vehabizmi, ose Lëvizja Vehabiste, ose siç dëshirojnë ithtarët e kësaj lëvizjeje ta quajmë në menyrë Utopike - Selefizmi, për gjatë historisë së tij revolucionare është perpjekur me të gjitha mënyrat për të provuar teoriëe e tyre bedewino-nomade të...
... lexo të plotë .....

Pyetje: Në Kosovë (dhe vendet ku flitet Gjuha Shqipe) ka disa imam dhe jo vetëm imam por edhe persona me pozite më të lartë në institucione fetare (kryeimam) të cilët në disa ligjërime të tyre dhe derse Esh'aritë dhe Maturiditë i konsiderojnë grupe të...
... lexo të plotë .....

Dëgjojmë predikues nëpër internet që na mësojnë "Tevhidin" (imagjinar), dhe na thuhet që është e ndaluar t'i quajmë pseudo-selefistët e kohës tonë "vehabista" sepse el-Wehab është emër i Allahut, dhe me këtë sikur i atribuojmë hyjni atyre, ose me...
... lexo të plotë .....

Që nga fillimi i viteve 1990, mediat ballkanike dhe ato perëndimore i kanë rënë rregullisht alarmit të ndikimit në rritje në Evropën Juglindore të ideve "vehabite", të emërtuar sipas Muhamed ibn Abdulvehabit, ati i doktrinës zyrtare fetare të...
... lexo të plotë .....

Keto jane dy sekte te cilat i perkasin selefizmit te vijes se ashper. Themeluesit e tyre ndryshe nga te tjeret dijetare, ndjekin nje vije teper elastike ne raport me pushtetin.
... lexo të plotë .....

Duke qënë se Vehabistët kanë një organizim të largët, ata kanë krijuar shumë eksperiencë në lidhje me fshehjen e aktivitetit të tyre. Për këtë arsye më duhet që në këtë shkrim ta quaj organizimin e tyre gjithëpërfshirës si Shërbimi "Sekret...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...