E paska pas ftuar Bin Bazi (mufti i dikurshëm i Saudisë) diku para 30 vjetve, dijetarin Ahmed Khalilin së bashku me një grup hoxhallarësh nga provinca e Omanit, që të diskutojnë problemet e myslimanëve në një konferencë në Saudi. Pas takimit, Bin...
... lexo të plotë .....

Vargu i pestë: I lidhur deri te ebu Hanifja: (Unë, Muhamed Tahir ul-Kadri el-Hanefij), transmetoj nga Validi, e ky nga Shejh Muhamed Bedr Alim el-Mirtehij el-Hanefij, e ky nga Al-lame Muhamed Enver Shah el-Keshmiri el-Hanefij, e ky nga Shejh Hasan bin...
... lexo të plotë .....

Sa e nigjova nje video acaruese persa i perket Mevludit, i takonte vitit 2017 ku dikush (s'po i permend emrin sikurse ai s'na i permendi emrat ne nje mesele) thoshte: "600 vjet ymeti s'e ka bo Mevludin, mas 600 vjetve ia nisen me bo. Tashi ose ata...
... lexo të plotë .....

Djalli e kish takuar një besimtar të devotshëm dhe i kishte thënë: 'Edhe unë di të lexoj Kur'an'! Besimtari i tha: 'A mund të dëgjoj'? Ai tha: 'po', dhe filloj: "fe vejlun lilumsalin - 107:4 - mjerë për falësit e namazit", dhe u ndal. Besimtari i...
... lexo të plotë .....

Ky titull rrjedh si shkak i asaj që shkruhet në librin "70 çështje rreth Agjërimit dhe rregullat e Agjërimit" me autor "Muhamed Salih El-Munxhid" të përkthyer në gjuhen shqipe nga Kryeimami i Pejës (Enes Goga) sepse nga ajo që thuhet në libër muaji i...
... lexo të plotë .....

"Salafizmi" është një nocion që mbledh shumë aspekte brenda për një fenomen modern, që praktikohet në mënyra të ndryshme. Në tërësi nën salafzmin kuptohet përkushtimi për ta kuptuar dhe jetuar islamin, ashtu si e kanë jetuar tre gjeneratat e para...
... lexo të plotë .....

Një grup i vogël sektar - të vetëquajtur "selefij", të njohur si "vehabistë" - i cili për burim kryesor në çështjet e fesë i referohen Hafidh Ibni Tejmijes (r.a.), janë munduar që ta paraqesin atë si armik të sufijve dhe shkencës së tesavufit në...
... lexo të plotë .....

Me emrin e Allahut Meshiruesit Meshireberesit. Hamdi i perket Allahut, Salavatet jane per Pejgamberin s.a.v.s. e me pas: Ebdal - eshte rangu i katert tek sufistet, te cilet jane 40 pergjithmone, kur vdes njeri zevendesohet nga dikush tjeter. Nuk do...
... lexo të plotë .....

Shejh Jusuf El-Karadavi, kryetari Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, ka marrë një numër të madh pyetjesh lidhur me natyrën e marrëdhënieve mes myslimanëve dhe jomyslimanëve në shoqëritë islame. Pra bëhet fjalë për pakicat fetare që jetojnë në...
... lexo të plotë .....

Grupimi anonim i "Deshperuarve" perseri "in action" ne lidhje me gritjen qe behet per nder dhe respekt te perkujtimit te Pejgamberit s.a.v.s. te cilin keta e konsiderojne se nuk e ka pranuar Pejgamberi s.a.v.s. ne menyre absolute, pra pa asnje arsye.
... lexo të plotë .....

Sipas kalendarit hënor islam, ne tashmë gjendemi në muajin Rebiuleuel, muaj në të cilin është lindur Muhamedi alejhi selam. Për këtë arsye data 12 Rebiuleuel e vitit 571, konsiderohet një kthesë historike e cila ka lënë gjurmë jo vetëm tek...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...