Neve nuk na nevojitet 'reforma' Islame, siç mendojnë disa muslimanë, sepse ai vetvetiu është i përkryer. Ajo që duhet të reformojmë është qëndrimi ynë ndaj Islamit, përtacia jonë, mendjemadhësia jonë, shkurtpamësia jonē, shkurtimisht mangësitë tona e...
Në historinë e njerëzimit njihen lëvizje të ndryshme në drejtime të ndryshme. Lëvizje të tilla ka edhe sot e kësaj dite edhe në mesin e myslimanëve. Edhe kohëve të fundit, kemi lëvizje të quajtura islame, që luftojnë për një "islam liberal" disa po e...
Babai ideologjik i vehabistëve, Ibni Tejmije (vd. 728h/1328), në trajtesën e tij të famshme er-Risaleh el-'Arshijeh, diskuton pyetjen se a është bota e rrumbullakët apo e sheshtë. Ai shkruan: '[Se] trupat qiellor janë të rrumbullakët (ar:...
Pejgamberi salallahu alejhi ve selem ndërroi jetë në muajin rabiu'l-evel të vitit 11 hixhri. Ajo ditë ishte e hënë dhe kaq. Data nuk dihet, por absolutisht është e pamundur të jetë 12 i këtij muaji. Ngase, Buhariu në Sahihun e tij, në transmetimin 1837 shënon...
Keshtu disa, argumentohen dhe ta konsiderojne nje pune qe po ben si 'Bidat' ose 'Haram'... More miq te nderuar! Ju qe keni studiuar 'Usul-ed-Din', (Burimet e Sheriatit Islam), pa me tregoni cila prej ketyre burimeve eshte dicka qe quhet: 'Nuk e ka...
E verteta dhe realiteti (hakikati) i kahershem i Profetit Muhamed (a.s.) ne librin e Ibn Rexhep El Hambeli (Lataif El-Mearif...). Ibn Rexhep El Hambeli ne librin e tij "botkuptimet tejndricuese per evenimentet vjetore dhe detyrat qe dalin"...
Pejgamberi a.s, ka thene: 1. Cdo bidat eshte humbje. E cdo humbje eshte ne zjarr,... (Hadith i Sakte). 2. Kush sjell dicka qe nuk eshte prej ceshtjes tone (Vlerave Islame), ajo eshte e Refuzuar,... (Mutefekun Alejhi). 3. Kush shpik nje pune te...
I dëgjova fjalët që thoshin dy hoxhallarë në gj. shqipe për esharitë dhe maturiditë. Nuk mund të besoja çfarë dëgjova prej tyre kundër këtyre dy shkollave sunite! Ato video shpërndahen si zjarri në barin e thatë. Të rinjtë që nuk e njohin islamin i...
Ne, kur flasim për medhhebet, flasim për dije dhe shkencë të sistematizuar, për interpretim të tërësishëm dhe të qëndrueshëm të së drejtës nga fakihë/juristë të mëdhenj që kanë lënë gjurmë të pashlyeshme në jurisprudencën islame, interpretime që...
Puna e videos me "rukje" të atij "hoxhës" e cila u bë virale, po gjykohet më shumë në aspektin se pse ai paska marrë një shumë të caktuar të mjeteve, 50€, 100€, 350€ dhe 700€. E pranoj, tek populli kjo akuza me para edhe shitet mirë, por në fakt ne...
Vëllezër e motra të besimit tonë të pastërt! Keni kujdes nga mashtrimet e shumta të kësaj kohe! Përderisa janë përmendur në Kuranin Fisnik exhinët dhe sihri, nuk e mohojmë ekzistencën e tyre dhe është pjesë e besimit tonë 'Gajbi' (e fshehta). or,...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...