Paraqitjet e deklarimet mediatike të Ikballe Hudutit, duhet parë si një përpjekje për faktorizimin e sektit shiit në Kosovë. E pranojmë, demokracia i ka edhe këto anë, por shoqëria jonë edhe ashtu akoma amorfe, nuk ka nevojë për këso ideologji të...
Myslimanet shqiptare ne rjete sociale jane angazhuar jo pak keto dite me nje kengetar Rap-ist, qe ka gjetur besimin ne Zot. Urime! Pertej diskutimeve per faktin qe ai deklaroi se ka abandonuar karieren e tij muzikore per shkak te besimit, nje nga...
Jemi në muajin e Mevludit dhe para disa ditësh e patëm edhe ditën e 12-të të muajit Rebiul Evel, në të cilën thuhet se ka lindur Muhammedit a.s.. Ajo që u vu re gjatë këtyre ditëve ishte debati i ashpër që u zhvillua, dhe vazhdon akoma, në mës të...
Vehabizmi u përhap kështu nga vehabistët në fiset arabe për 140 vjet, derisa osmanët e ndaluan përkohësisht atë me fushatën e tyre në Afrikën e Veriut. Por, me rënien e Hilafetit Osman, Britania dhe Italia përsëri arritën ta vendosnin këtë territor nën...
Ndegjoni Sadullahin dhe lexoni kush ishin kundërshtaret e Muhamed ibn Abdulvehabit! Kush nuk i kupton idetë dhe praktikat e Muhamed ibn Abdulvehabit, ai kurrë nuk do të kuptojë se ku është problemi themelor të Vehabistëve.
Nëse do të analizojmë ngjarjet dhe konfliktet nga pikëpamjet e Ibn Khaldunit, do të vërejme se ngjarjet e ditëve tona nuk ndryshojnë nga problematika dhe tematika e ngjarjeve te kohëve të shkuara. Nëse do e shikojmë në këtë kontekst, atëhere na...
Deklarata Zyrtare nga Princi i kurorës Mohammed bin Salman theksoi pozicionin e Mbretërisë në lidhje me Vehabizmin, si dhe qasjen e saj tolerante dhe fleksibël ndaj popullatës së saj Sunite dhe Shiite. Në intervistën e tij me revistën amerikane...
Raporti i një spiuni britanik në Lindjen e Mesme nga vitet 1970, i shkruar si "Memoirs of Mr. Hempher", (pdf: http://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=058) filloi të punojë në shpërbërjen e popujve islamë dhe minimin e besimit të vërtetë...
Vehabizmi si ideologji që po i indoktrinon të rinjtë dhe po i shndërron ata në ekstremist e terrorist është bërë një pandemi që po e terrorizon tërë botën, duke përfshi edhe shqiptarët. Përveç shqiptarëve nga Kosova dhe Shqipëria që përfunduan në...
Qeveria gjermane ka thënë se grupet misionare nga Arabia Saudite janë duke e shpërndarë versionin vahabi ultra-konservator të islamit në Kosovë. Duke iu përgjigjur pyetjeve nga ligjvënësit opozitarë, qeveria ka thënë se predikuesit e mbështetur nga...
81 Princi i Kurorës Saudite Mohammed bin Salman ka dhënë për herë të parë detaje në lidhje me mbështetjen e mëparshme që Arabia Saudite i ka dhënë përhapjes së Vehabizmit, transmeton albeu.com. Në një intervistë për Uashington Post ai ka thënë se...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...