Duke qënë se Vehabistët kanë një organizim të largët, ata kanë krijuar shumë eksperiencë në lidhje me fshehjen e aktivitetit të tyre. Për këtë arsye më duhet që në këtë shkrim ta quaj organizimin e tyre gjithëpërfshirës si Shërbimi "Sekret...
Tre dijetar të njjohur mirë në opinionin mbarbotëror po ekzekutohen për "terrorizëm" pas Ramazanit, raportoi Syri i Lindjes së Mesme (MEE). Ato janën Shejh Selman el-Auden, Avad al-Karnin dhe Ali al-Omarin. Shpallja më e fundit iu komunikua MEE-së nga dy...
Hetuesit e inteligjencës ndërkombëtare kishin vëzhguar edhe lidhjet e grupit të wahabvistëve nga Peja me wahabistë të tjerë në regjion. Lidhjet e tyre, sipas dosjeve që i ka parë Express, janë të fuqishme me Maqedoninë, me imamë në zë si Omer...
Që nga paslufta, shumë thirrës kinse fetar filluan propagandimin e ideologjisë vehabiste. Meqë populli ishe i dërrmuar nga lufta, vehabistët shfrytëzuan rastin për të propaganduar dhe përhapur ideologjinë e tyre destruktive. Interpretimet e...
Këtë thirrje po ua bëjë të gjithë imamëve vehabistë në trojet shqiptare duke e pas parasysh atë që po ndodh vet në Arabin Saudite, aty ku në shumicë keni mësuar, ose, sepse nga aty kanë ardhur idetë e ideologjisë vehabiste, u beje thirrje publike...
Një shpjegim të shkurtër: Librin e ka shkruar në vitin 705 h., në fillimet e tij që nenkupton se nuk ishte i njohur. Shkaku: Ibn Tejmijja thotë se këtë libër e ka shkruar me kërkesë të "Kadij Radijiddin El-Vasi" që është një gjykatës i panjohur në...
Kryetari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë Reisul Ulema H.Sulejman ef. Rexhepi në një konferencë për shtyp dje deklaroi se, besimtarët mysliman, brenda dhe jashtë vendit janë të shqetësuar nga veprimet e pa kontrolluara të kundërligjshme të cilat...
Që nga paslufta, publikisht kemi deklaruar se në Kosovë dhe gjerë në rajon ka filluar vrullshëm instalimi i frymës së një interpretimi fetar të Islamit, e cila është duke u mbështetur fuqishëm përmes donacioneve të jashtme, kryesisht të Arabisë...
Vehabistët janë të njohur për predikimet dhe fetvatë e tyre jashtë çdo parametri të absurditetit. Vendimet fetare prej së cilave po habitet e gjithë bota e qytetruar, mjerisht, që nga paslufta kanë arritur edhe tek ne dhe është punuar sipas tyre...
Shife shife, injoranca ne maksimum e vehabive te faqes se te "Deshperuarve" po thojne se Perandoria Osmane me e forte ka qene gjate periudhes se Sulejman Kanunit, Muratit te IV dhe Qyprylive, sepse Shejkhul Islami Ebu Saud Efendi ishte i rrymes...
Anglia nuk i shfrytëzonte vetëm misionarët e vetë për realizimin e qëllimeve të tyre, por edhe nga mesi i njerëzve vendas të cilëve këta misionarë u kishin premtuar forcime materiale si dhe pozita të mira në shoqëri. Këta misionarë duke jetuar në...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...