Shteti i Vehabizmit: Arabia Saudite, për të tretin vit me prani Shën ValentiniDashuria është në ajër dhe zemrat dhe lulet janë kudo ndërsa Mbretëria përgatitet të festojë "haramin" e Ditës së Shën Valentinit të dikurshëm, raporton Arabia Arabe News.

Zbutja e festës së njohur të Perëndimit tre vjet më parë ishte e paimagjinueshme. Luleshitës dhe ëmbëlsirat fshehin trëndafilat e tyre të kuq dhe çokollatën në formë zemre nga frika e Komisionit për të promovuar virtyt dhe për të parandaluar vesin. Pronarët e restoranteve madje kanë ndaluar festimet e ditëlindjeve ose përvjetorëve në 14 shkurt nga frika e arrestimit ose mbylljes.

Ndryshimi erdhi në vitin 2018, natyrisht, nën ndikimin e Princit Muhamed bin Selman, i "ndihmuar" nga një klerik, sipas së cilit jodomosdoshmërisht Dita e Shën Valentinit ishte në kundërshtim me mësimet islame.

Tani Sauditët bëjnë dhurata ekstravagante, me lule ose sende të tjera të çmuara.

Shumë media të kontrolluara nga Arabia Saudite kanë publikuar një udhëzues për ditën e Shën Valentinit dhe këshilla për vendpushimet romantike.Përgatiti: tesheshi

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...