Çfarë dijetari e keni fjalën! Pêr atë që futi përçarje të madhe duke i sulmuar medhehebet. Që futi përçarje në xhematet me pasuesit imitues të tij në Kosovës, Maqedoni Shqipëri duke atakuar sidomos të gjitha bashkësit islame në Kosove, Maqedoni...
Ne fakt nuk e kishte emrin keshtu. Por kishte te gjitha tiparet dhe ngjashmerite me kete qe njohim sot dhe u formua pikerisht ne te njejten zone qe eshte themeluar edhe ky shtet Saudit qe e njohim sot. Por si fillon historia? Ne fakt historia...
Është e pakuptimtë dhe tepër e çmendur të lidhësh Islamin me Arabinë Saudite. Sepse lidhje nuk kanë. As Islami nuk është Arabia Saudite dhe as Arabia Saudite nuk është Islami. Islami ka qënë para Arabisë Saudite dhe do të jetë edhe pas saj deri në...
Zalchi Khan, analisti izraelit e konsideron sektin selefist Medkhalist (që disa e konsiderojnë si Selefizmi i shërbimeve Informative), si një thesar strategjik i qëllimeve të Izraelit. Sekti Medkhali i njohur ndryshe për bindje të verbër ndaj...
Zyrtarisht pretendohet se Vehabistët konsiderohen pasues të islamit Sunit dhe ata janë ndjekës të mësimeve të predikuara në shekullin 18 nga teologu islam Muhamed ibn Abd al-Vahab. Ai dyshohet se "kishte nevojë" për të pastruar disa prej...
Paraqitjet e deklarimet mediatike të Ikballe Hudutit, duhet parë si një përpjekje për faktorizimin e sektit shiit në Kosovë. E pranojmë, demokracia i ka edhe këto anë, por shoqëria jonë edhe ashtu akoma amorfe, nuk ka nevojë për këso ideologji të...
Myslimanet shqiptare ne rjete sociale jane angazhuar jo pak keto dite me nje kengetar Rap-ist, qe ka gjetur besimin ne Zot. Urime! Pertej diskutimeve per faktin qe ai deklaroi se ka abandonuar karieren e tij muzikore per shkak te besimit, nje nga...
Jemi në muajin e Mevludit dhe para disa ditësh e patëm edhe ditën e 12-të të muajit Rebiul Evel, në të cilën thuhet se ka lindur Muhammedit a.s.. Ajo që u vu re gjatë këtyre ditëve ishte debati i ashpër që u zhvillua, dhe vazhdon akoma, në mës të...
Vehabizmi u përhap kështu nga vehabistët në fiset arabe për 140 vjet, derisa osmanët e ndaluan përkohësisht atë me fushatën e tyre në Afrikën e Veriut. Por, me rënien e Hilafetit Osman, Britania dhe Italia përsëri arritën ta vendosnin këtë territor nën...
Ndegjoni Sadullahin dhe lexoni kush ishin kundërshtaret e Muhamed ibn Abdulvehabit! Kush nuk i kupton idetë dhe praktikat e Muhamed ibn Abdulvehabit, ai kurrë nuk do të kuptojë se ku është problemi themelor të Vehabistëve.
Nëse do të analizojmë ngjarjet dhe konfliktet nga pikëpamjet e Ibn Khaldunit, do të vërejme se ngjarjet e ditëve tona nuk ndryshojnë nga problematika dhe tematika e ngjarjeve te kohëve të shkuara. Nëse do e shikojmë në këtë kontekst, atëhere na...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...