Pra, le të shohim se çfarë është VehabizmiZyrtarisht pretendohet se Vehabistët konsiderohen pasues të islamit Sunit dhe ata janë ndjekës të mësimeve të predikuara në shekullin 18 nga teologu islam Muhamed ibn Abd al-Vahab. Ai dyshohet se "kishte nevojë" për të pastruar disa prej paqartësive në këtë mësim fetar, i cili u ngrit si rezultat i shumë bid'ateve (risive) gjatë një periudhe të gjatë kohore.

Vehabizmi (ose Selefizmi) në thelb sfidoi domosdoshmërinë e transmetimit të mësimeve islame nga brezi në brez, siç është praktikuar me shekuj midis fiseve dhe familjeve islame. Sipas vehabistëve, ky nuk ishte një transmetim i vërtetë i mësimeve, pasi pësoi shumë keqinterpretime. Kështu ai i dha vetes të drejtën ta kthejë atë pak në një interpretim adekuat nga Ai duke qenë interpretuesi i pranuar i ajeteve Kur'anore.

Dhe ai arriti jo vetëm që ta impononte veten si përkthyes, por ta zgjerojë shumë interpretimin e tij dhe ta imponojë atë në shumë besimtarë. Ai mori para të mëdha nga britanikët për këtë punë të "përhapjes së interpretimit të vërtetë të Kuranit".

Një nga pikat më të rëndësishme nga interpretimi vehabist është që Islami duhet të ketë ushtrinë e vet fetare, ashtu si katolikët kanë ushtrinë e tyre - Jezuitët. Vehabizmi me një interpretim të tillë të Kuranit vetëm e aprovon se besimi islam imponohet me forcë, kështu që Islami (dihet se është besim paqësor) filloi të marrë gjithnjë e më shumë skica militante. Për këtë qëllim, Vehabizmi mbështet të gjitha veprimet e mundshme subversive (gjoja në emër të All-llahut), grushta të armatosura, konflikte, dhunë dhe konfrontime me disidentët dhe kritikët e Islamit (d.m.th. me heretikët, etj.).

Dhe kjo ishte pikërisht ajo që i përshtatej ideologëve të Vatikanit dhe doktrinës së tyre - DIVITE ET IMPERA. Dhe perandoria kryesore e Vatikanit është Britania e Madhe me të gjitha kolonitë e saj zyrtare dhe informale, të cilat përfshijnë Australinë, Kanadanë, Shtetet e Bashkuara, Meksikën, Indinë, Pakistanin dhe kolonitë e Afrikës Qendrore që gjoja fituan "pavarësinë" e tyre. Serbia është gjithashtu një koloni britanike (pas rrëzimit të Obrenoviq) dhe kjo mund të shihet qartë në kurorën, e cila është ende sot në flamurin serb.

Se vehabizmi dhe jezuitizmi, si dhe komunizmi dhe zionizmi, por edhe nazizmi gjerman, erdhën nga e njëjta kuzhinë e Vatikanit dhe që në një mënyrë shumë të çuditshme në një periudhë të gjatë historike ata punojnë në mënyrë perfekte në interes të forcimit të Perandorisë Britanike, d.m.th. Kurora filloi të vihet re vetëm në dekadat e fundit, kur u zbuluan gjithnjë e më shumë elementë të komplotit shekullor.Autor: Ivona ZHIVKOVIQ_________________________

Shkëputur nga Artikulli: "Vehabistët dhe lidhja Britaniko-Islame: Lufta publike, punët sekrete!".

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...