Drejtues të Bashkësisë Islame, imamë e ministra, janë pro ndaljes së Vahabizmit në Kosovë. Të gjithë këta po thonë se shteti mund ta miratojë një ligj dhe ta ndalojë përgjithmonë përhapjen e kësaj feje, që po thuhet se ka dalë nga Islami. Bile,...
Çfarë kanë të përbashkët Shteti Islamik (ISIS) Boko Haram dhe Talebanët? Ekstremizmin, Kalifatizmin, Dhunën! Të gjithë këto gjëra janë thjesht episodike te këto grupe. Ajo që është thelbësore tek ato është të qenurit e tyre formacione tërësisht...
>Sipas Vehabijëve, në kohën e Ibn Tejmijjes në vendet muslimane u paraqit çështja e Tagutit. Ibn Tejmije është ai cili i ka shpjeguar dhe i ka luftuar ata të cilët nuk e mohojnë Tagutin. Ai ka dhënë mund të madh në asgjësimin e këtij problem pra në...
Ardhja dramatike e DAESH-it (ISIS) në skenën e Irakut ka tronditur shumë njerëz në Perëndim. Shumë prej tyre kanë qenë të hutuar -dhe të tmerruar- nga dhuna e saj dhe magnetizmi evident për të rinjtë Sunni. Por më shumë se kjo, ata kanë gjetur...
Letra e njëzet e tetë: Mesazhi i Muhamed ibën Abdulvehabit drejtuar popullit të Riadit dhe Menfuhas (qytezë në periferi të Riadit). Në këtë kohë, Muhamed ibën Abdulvehabi ka qenë i vendosur në Der'ije. Muhamed Ibën Abdulvehabi këtu flet, ndërsa...
"Dijetari" Nasradin Al-Albani, frymezon ndjekesit e tij me rregulla jurisprudence islame te cilat gjate historise islame jane keqkuptuar dhe keqintrepretuar. Por, duke qene se vehabizmi dhe selefizmi, nuk mund te intrigohet vetem se me fetwa seksi...
Në historinë e njerëzimit dihet se ka ekzistuar politeizmi dhe monoteizmi. Feja Islame është fe monoteiste dhe muslimanët janë monoteist. Shihet se e kundërta e monoteizmit është politeizmi, e nuk mund të quhet monoteizmi politeizëm. Fenë e...
Sauditët po vuajnë edhe më tej nga qëndrimet barbare dhe nxitëse si dhe përqatëse të myslimanëve të botës. Sipas "Dijetarët" të tyre ka kohë që dalin me qëndrime strikte dhe të pargumentuara nga Kur'ani Fisnik, njofton Foltash. Këto ditë myftiu i...
I kuptoj që kanë nevoj me dal ne Media mi la gjynahet ne raport me Fenë dhe në raport me Muslimanët që të dyja i kan flliq komplet i kan banalizu me ka krejt. Por pse bre kaq hapur tash mundoheni me kallxu fytyr tjetër, realisht unë para shumë...
Linjat e mendimeve fetare në Ballkan mund të shpjegohen me shumë lehtësi. Në qendër të saj janë muslimanët tradicional boshnjak të cilët i përfaqëson Bashkësia Islame, në krye të së cilës është reis-ul-ulemaja, shtyllën e së cilës e përbëjnë imamët...
Maksim tjetër e Vehabistëve është se: "Abdul Vehhabi i ka luftue bidatet". E cekëm më lart se Vehabijtë nuk tregojnë se Vehabijtë i kanë luftua ata të cilët sipas pretendimit të tij (tyre) janë quajtur bidat e jo sipas konsensusit të dijetarëve...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...