Shkrim me shkas! Këtë herë kemi fjalën për veprën e botuar vitin 2021 me titullin "ILMULHAL" nga autori Llukman ef. Neziri. I nderuari lexues, jam shumë i vetëdijshëm për rolin dhe vlerën e fjalës së shkruar, e njohë mirë peshën e saj poashtu i...
Selefistët-Vehabistët edhe pse në fillim e kanë përvetësuar taktikën që tu thonë se Zoti e krijoi njeriun në formën me të përsosur, por Ai nuk është i njëjtë me formën e tij. Megjithatë, nëse thellohemi pak më shumë në besimin e tyre antropomorfist dhe lexojmë...
Themeluesi i 'WIKILEAKS', Julian Assange tha sot se 'CIA' ishte përgjegjëse që hapi rrugën për krijimin e organizatës 'ISIS' pasi ajo botoi më shumë se gjysmë milion mesazhe diplomatike dikur konfidenciale të 'SHBA' që datojnë që nga viti 1979.
Në pranverë të vitit 2007, në Novi Pazar policia shtiu dhe vrau Ismail Prenticin, i cili dyshohej se ishte lider i wahhabistëve në Sanxhak. Një muaj para këtij sulmi, në malin Ninaja afër Novi Pazarit policia e zbuloi një të ashtuquajtur kamp...
Duke qenë brezi që pati fatin të jetonte live me Pejgamberin a.s., si besimtarë dhe ndjekës të tij, Sahabet kanë një status të veçantë në doktrinën Islame. Mirëpo kohë pas kohe sekte dhe grupime politike me origjinë antiislame kanë guxuar të...
Dashuria është në ajër dhe zemrat dhe lulet janë kudo ndërsa Mbretëria përgatitet të festojë "haramin" e Ditës së Shën Valentinit të dikurshëm, raporton Arabia Arabe News.
Po te pyesesh imamet vehabi se cfare medhhebi keni do thone ndjekim "gjoja" Imam Ahmed Ibn Hambelin. Gjithmone jam mundur t'i them se selefizmi bashkohor nuk ndjek medhhebin hambeli, medhheb i cili konsiderohet si nje prej kater shkollave juridike islame...
E tërë bota i urren muslimanët dhe kjo nënkupton se muslimanët në vazhdimësi janë në gjendje lufte për zhdukjen e tyre, e tërë kjo e keqe përfaqësohet dhe bartet mbi krahët sioniste (çifute), krishtere dhe sekularizmi. Sipas tyre ekziston një...
Me formën dhe shkollën e interpretimit fetar vehabist-selefist, të katapultuar në trojet shqiptare pas viteve të 90-ta, besimtari "i drejtë" mysliman nuk duhet të pranoj tjetrin në shoqëri dhe bashkëpunim, i cili nuk i takon besimit Islam!
Profesori në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë, Xhabir Hamiti thotë se në Kosovë edhe me tej është duke u instaluar mentaliteti vehabist-selefist. Përmes një shkrimi në Facebook, Hamiti ka thënë se edhe studentët kosovarë që studiojnë në...
Vehabitë janë si "ateistët". Jetën e varrit e mendojne si shuarje. E besojnë përciptasi. Kinse dëshmojnë për barzakh në të njejtën kohë ç'vlerësojnë marrëdhënien njeri me të varrosur. Sheriati - varrezat, të vdekurit dhe të gjallët i ka vendos në...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...