Shembujt e më poshtëm të kontradiktave dhe tregtisë me fenë që e kanë bërë të ashtu quajturit selefist në Egjipt janë të njëjtat veprime edhe në trojet shqiptare, një gjë një kohë ndalonin e pastaj e lejonin kur u hynte ne interes dhe kishin...
Duke qënë se Vehabistët kanë një organizim të largët, ata kanë krijuar shumë eksperiencë në lidhje me fshehjen e aktivitetit të tyre. Për këtë arsye më duhet që në këtë shkrim ta quaj organizimin e tyre gjithëpërfshirës si Shërbimi "Sekret...
Tre dijetar të njjohur mirë në opinionin mbarbotëror po ekzekutohen për "terrorizëm" pas Ramazanit, raportoi Syri i Lindjes së Mesme (MEE). Ato janën Shejh Selman el-Auden, Avad al-Karnin dhe Ali al-Omarin. Shpallja më e fundit iu komunikua MEE-së nga dy...
Hetuesit e inteligjencës ndërkombëtare kishin vëzhguar edhe lidhjet e grupit të wahabvistëve nga Peja me wahabistë të tjerë në regjion. Lidhjet e tyre, sipas dosjeve që i ka parë Express, janë të fuqishme me Maqedoninë, me imamë në zë si Omer...
Që nga paslufta, shumë thirrës kinse fetar filluan propagandimin e ideologjisë vehabiste. Meqë populli ishe i dërrmuar nga lufta, vehabistët shfrytëzuan rastin për të propaganduar dhe përhapur ideologjinë e tyre destruktive. Interpretimet e...
Këtë thirrje po ua bëjë të gjithë imamëve vehabistë në trojet shqiptare duke e pas parasysh atë që po ndodh vet në Arabin Saudite, aty ku në shumicë keni mësuar, ose, sepse nga aty kanë ardhur idetë e ideologjisë vehabiste, u beje thirrje publike...
Një shpjegim të shkurtër: Librin e ka shkruar në vitin 705 h., në fillimet e tij që nenkupton se nuk ishte i njohur. Shkaku: Ibn Tejmijja thotë se këtë libër e ka shkruar me kërkesë të "Kadij Radijiddin El-Vasi" që është një gjykatës i panjohur në...
Kryetari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë Reisul Ulema H.Sulejman ef. Rexhepi në një konferencë për shtyp dje deklaroi se, besimtarët mysliman, brenda dhe jashtë vendit janë të shqetësuar nga veprimet e pa kontrolluara të kundërligjshme të cilat...
Që nga paslufta, publikisht kemi deklaruar se në Kosovë dhe gjerë në rajon ka filluar vrullshëm instalimi i frymës së një interpretimi fetar të Islamit, e cila është duke u mbështetur fuqishëm përmes donacioneve të jashtme, kryesisht të Arabisë...
Vehabistët janë të njohur për predikimet dhe fetvatë e tyre jashtë çdo parametri të absurditetit. Vendimet fetare prej së cilave po habitet e gjithë bota e qytetruar, mjerisht, që nga paslufta kanë arritur edhe tek ne dhe është punuar sipas tyre...
Shife shife, injoranca ne maksimum e vehabive te faqes se te "Deshperuarve" po thojne se Perandoria Osmane me e forte ka qene gjate periudhes se Sulejman Kanunit, Muratit te IV dhe Qyprylive, sepse Shejkhul Islami Ebu Saud Efendi ishte i rrymes...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...