Komuniteti Musliman Shqiptar ka qenë që në fillimet e tij objekt i synimeve politike të grupimeve të ndryshme në Shqipëri. Një nga këto grupe që gjithnjë kanë dashur të marrin në dorë KMSH kanë qenë dhe hoxhallarët e edukuar në Arabinë Saudite apo në...
Sot pas faljes së namazit të drekës disa vehabistë e kanë kërcënuar me jetë Imamin e Drenicës Osman Musliun. Imami e ka konfirmuar për Express se sot pas namazit të drekës ka pas një kërcënim ballë për ballë me disa myslimanë radikal të cilët ai i...
Lëvizja vehabiste gjatë të kaluarës ka pasur figura të rëndësishme. Sidomos gjatë shekullit XX i dalluan disa, por dy njerëzit që me jetën dhe veprën e tyre lanë gjurmë më të thella janë: 'Abdulaziz ibn Abdullah ibn Bazi dhe Muhammed Salih...
Sot është nxjerr vendim zyrtar nga zyra për çështje fetare në një provincë të Malajzisë se ndalohet rreptësisht përhapja apo shpërndarja e çfarëdo ideje Vehabiste nga ata të ashtuquajturit Selefi.
Haraç, drogë, kampe të rekrutimit, shpëlarje e parave, pasuri e pashpjegueshme, dhunë fizike... janë vetëm disa nga krimet që besohet ti kenë kryer wahabistë në qytetin e Pejës, një qytet me shkallë të lartë të kriminalitetit. Ata janë të lidhur...
Hyrja dramatike e ISIS-it në skenën irakiane ka lënë të tronditur shumë në Perëndim. Shumë janë të habitur dhe të tmerruar nga dhuna e këtij grupi e nga forca për ta tërhequr rininë sunnite. Por përtej kësaj, mëdyshja dhe paqartësia e Arabisë...
Vehabizmi lufton edhe kundër tendencave të ndryshme ideologjike islame, sikurse është edhe kundër filozofisë, Vehabizmi ndër synimet e tij kishte pengimin e kelamit dhe të filozofisë islame, përpos që këtë në masë të madlie e arriti në Siujdhesën...
Në Luginën e Preshevës së fundi është shtuar numri i ithtarëve të sekti selefistë apo përkrahës edhe të wahabismit. Prania e tyre dita ditës po bëhet më e shtuar dhe se njerëzit e këtij sekti që pretendojnë se janë ithtarët e drejtë të fesë po...
Feja Islame është fe e mesatares dhe tolerancës në mes njerëzve në mbarë botën dhe tolerante për të gjithë njerëzit dhe për të gjitha kohërat dhe vendet, edhe pse një musliman mund te bëhet radikal apo ekstrem, muslimani nuk mund të bëhet terrorist sepse...
Jemi në muajin e Mevludit dhe para 3 ditësh e patëm edhe ditën e 12-të të muajit Rebiul Evel, në të cilën thuhet se ka lindur Muhammedit a.s.. Ajo që u vu re gjatë këtyre ditëve ishte debati i ashpër që u zhvillua, dhe vazhdon akoma, në mës të...
"Pushteti britanik ishte në paqe, në marrëveshje dhe në bashkëpunim të përhershëm me vehabijtë". Në marrëveshje prashihej që Britania nuk do të përzihet në konfliktet e tyre fetare, kur derdliet gjaku musliman. Ata do t'i sulmojnë vetëm ata që do...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...