Vehabistët trajnojnë fëmijët për luftëNjë video-incizim 20-minutësh i bërë në Tesajn të Bosnje dhe Hercegovinës, tregon si fëmijët po i nënshtrohen një trajnimi ushtarak nga vehabistët, si një përgatitje për luftë.

Ndër fëmijët madje edhe ka edhe nga ata që ende nuk kanë mbushur 10 vite, raportojnë mediat ndërkombëtare, transmeton Gazeta Metro.

Djemtë mësohen nga disa burra të moshuar të cilët sipas kostumeve vërehen që i përkasin sektit islam të vehabistëve.

Trajnimi zhvillohet në një stadium ku djemtë ushtrohen me disa goma dhe po ashtu rrihen me litarë, përderisa është duke rënë borë.

Duke vepruar kështu, burra të moshuar bërtasin: "Kush jemi ne", dhe djemtë thonë: "Askari", që është e përkthyer nga mjetet e ushtarëve turq.

Një nga videot në të njëjtin kanal thekson se shoqata sportive "Askeri" u krijua në 2015, e cila është një alternativë për arsimin në rrugë. Ata pretendojnë se mund të ushtrojë boks, luftim japonez, mundje, dhe po ashtu përfshin komponentin fetar për të kultivuar karakterin pozitiv moral.

Ky xhirim shqetësues është temë e polemikave të autoriteteve dhe priten hetime ndaj tij.

Në mënyrë të veçantë, Dragan Mektic, Ministri i Mbrojtjes, tha se autoritetet do të hetojnë se çfarë po ndodhte dhe paralajmëroi se abuzimi i fëmijëve në çdo mënyrë është i paligjshëm.Përgatiti dhe përshtati: gazeta-metro

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...