Ngritja e terrorizmit në Lindje dhe PerëndimISIS ... Kjo organizatë e përgjakshme terroriste lajmet e të cilës na janë imponuar në bisedat tona në mëngjes dhe në mbrëmje. Ajo është bërë një makth që shkatërron ëndrrat e shumë njerëzve në vendet tona që nga lindja e në perëndim, dhe një realitet që vret ëndrrat e sigurisë në shumë vende të tokave tona arabe, madje edhe në Evropë e cila nuk po ndjehet e sigurt nga kjo krijesë e tmerrshme dhe e pa mëshirshme.

ISIS nuk është një organizatë e pa organizuar por me agjenda të specializuara që përfshin shumë prioritete, para së cilës është krijimi i një brezi të ri të ekstremistëve terroristë, për të përfunduar me marshimin demonik të korrupsionit në vend. Ky nuk është një grup i rastësishëm, por ai që studion hapat dhe veprimet e tyre i gjen ata duke ecur përpara me hapa të qëndrueshëm dhe një agjendë të qartë për të ndërtuar të ardhmen e tyre të përgjakshme me strategji të qëllimshme.

Agjendat e organizatës terroriste ISIS janë agjenda terroriste e një brezi të ri të fëmijëve ekstremistë, të ushqyer nga urrejtja e gjakosur që nga fillimi i jetës së tyre, në mënyrë që zemrat e tyre të jenë të ndara dhe mëshira do të hiqet nga zemrat e tyre nga këto agjenda, dhe farat e koncepteve të shtrembëruara fetare do të mbillen në mendjet e tyre dhe një pemë malinje e ideve do të mbillen po ashtu në zemrat e tyre duke i manipuluar citate nga Kur'ani dhe Suneti i Pejgamberit (a.s.) përmes të cilave do të lidhin në qafat e tyre dëshirat dhe ekstremizmin e tyre, dhe për të kënaqur epshin e tyre me gjak.

ISIS përfaqëson ekstremizmin dhe terrorizmin në Lindjen e Mesme duke u bërë si një lloj inkubatori i terroristëve të rinj, siç ka thënë një ish-xhihadist, mbështetet në një qasje metodike për ndërtimin e ideologjisë terroriste dhe të fshehtë që është krejtësisht e papërputhshme me trajtimin humanitar për një vit të plotë. Fëmijët nën moshën 15 vjeç, pas 16 vjetësh ata janë të integruar në fushën e trajnimit ushtarak dhe trajnuesi bëhet një luftëtar, i zhveshur nga ndjenjat njerëzore dhe i infektuar me ekstremizëm dhe radikalizëm.

Nëse ata rriten, ata lëvizin nga bomba e trurit në kurthin e trupave dhe të individëve për të prishur jetën e të pafajshmëve dhe për të shkatërruar vendin.

E njëjta gjë vlen edhe për ekstremistët jo-muslimanë në Perëndim. E vetmja mënyrë është që të pjellësh terroristin dhe ta ushqejë atë me urrejtje, të heqë dorë nga tjetri dhe t'i drejtojë ata për të asgjësuar gjithçka tjetër, ashtu si Adolf Hitleri nazist, i cili u mësoi fëmijëve gjermanë në shkolla dhe kampe se ata janë një krijesë e pastër dhe pjesa tjetër e klasës më të ulët duhet të shfaroset, madje arriti deri tek ekstremizmi dhe terrorizmi ai po merrte çdo fëmijë me tiparet e pastra gjermane të fëmijëve të rrëmbyer nga forcat naziste nga Polonia dhe vendet e tjera evropiane dhe duke ua konvertuar atyre ngjyrat e flokëve dhe lëkurës duke përdorur rrezet ulrta vjollcë dhe vendosën në kampet e trajnimit për fëmijët e siq i quante "raca e pastër" të përgatitur nga këshilltari i tij Heinrich Himmler, detyra e të cilit ishte rritja e një brezi sikur në "inkubator" një brez të jashtëzakonshëm të fëmijëve gjermanë për të udhëhequr Rajhun e Tretë. Hitleri gjithashtu eliminonte nga të gjithë fëmijët gjermanë me aftësi të kufizuara që janë të verbër nga besimi i tij në pastërtinë e racës gjermane.

Tani, me përhapjen e valëve të islamofobisë dhe rritjes së grupeve ekstremiste në operacionet terroriste në Evropë, e fundit prej të cilave ishte në Francë, ku qindra njerëz u vranë dhe u plagosën, partitë dhe grupet ekstreme të djathta në Evropë janë duke kërkuar të nxisin urrejtjen ndaj muslimanëve dhe shenjtërive të tyre. Për heqjen dorë nga muslimanët evropianë të cilët konsiderohen pjesë integrale e shoqërisë evropiane, siç dëshmohet nga ajo që muslimanët janë ekspozuar atje në vitet e fundit të sulmeve që u rritën pak para ngjarjeve të 11 shtatorit dhe pas kësaj, dhe kohët e fundit pas sulmeve të Charlie Ebdo dhe terroristit "Heber Cashier" dhe terrorizmit të kohëve të fundit në një numër të vendeve evropiane dhe Shteteve të Bashkuara.

Ajo që komuniteti musliman në Evropë po përjeton sot, dhe çfarë u ekspozohen xhamive dhe shenjtërive të tyre, është djegia dhe vandalizmi, mosbesimi dhe dyshimi për gjithçka që është muslimane dhe veprimet arbitrare ndaj muslimanëve ushqejnë konfliktin në shoqërinë evropiane. Observatori Kombëtar kundër Islamofobisë në Evropë shënoi një rritje prej 281 për qind në sulmet ndaj muslimanëve dhe shenjtërive të tyre në tremujorin e parë të vitit 2015 krahasuar me të njëjtat tre muaj të vitit të kaluar.

Sipas raporteve evropiane, një nga tre muslimanë në Evropë është diskriminuar racialisht dhe 50 përqind e muslimanëve të intervistuar në 11 qytete evropiane janë diskriminuar kundër vetëm 9 përqind të jo-muslimanëve.

Vendet perëndimore duhet të kuptojnë se fituesi më i madh në nxitjen e këtij konflikti dhe përhapjen e urrejtjes ndaj muslimanëve evropianë janë grupet ekstremiste, qoftë të djathtë ose të majtë, muslimanë apo jo-muslimanë. Ata gjithashtu duhet të kuptojnë se nëse nuk bëjnë ligje që ndalojnë dhe dënojnë urrejtjen, ato krijojnë një mjedis Terren të pjellshëm për mbarështimin e terrorizmit dhe dhunës së ndërsjellë midis ekstremistëve në të dyja anët, të cilat në mënyrë të pashmangshme do të çojnë në një përplasje qytetërimesh, një përplasje mes Muslimanë dhe të krishterë të parashikuar nga Samuel Huntington, një përplasje e ëndërruar nga një pakicë ekstremiste e të krishterëve dhe jehudëve perëndimorë dhe muslimanëve.Autor: Hani DAWAH [*]
Nga arabishtja: foltash_________________________

[*] - Zëvendës Këshilltar i Lartë per Media i Myftiut të Madh të Egjiptit.

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...