Masat ndaj wehhabistëve të SanxhakutNë pranverë të vitit 2007, në Novi Pazar policia shtiu dhe vrau Ismail Prenticin, i cili dyshohej se ishte lider i wahhabistëve në Sanxhak.

Një muaj para këtij sulmi, në malin Ninaja afër Novi Pazarit policia e zbuloi një të ashtuquajtur kamp wehhabist, ku gjendeshin armë, municion, eksplozivë, pajisje ushtarake, materiale mjekësore dhe ushqime.

Në shtator të vitit 2007, Prokurori Special i Serbisë për krim të organizuar, ka ngritur aktakuza për 15 wehhabistë të dyshuar për terrorizëm nga Novi Pazari.

Dënimet me burg që u janë shqiptuar ishin drastike. Departamenti i veçantë i Gjykatës së Qarkut në Beograd i ka dënuar 12 anëtarë të këtij grupi me gjithsej 64 vjet burgim për "planifikim të veprimeve terroriste dhe bartje të paautorizuar të armëve".

Lideri i grupit Senad Ramoviq u dënua me 13 vjet burgim, ndërsa 11 anëtarët e tjerë të grupit kishin marrë dënime mes gjashtë muaj dhe tetë vjet burgim. Tre anëtarë tjerë u liruan nga akuzat.Autor: Eldin HADZOVIC dhe Zoran MAKSIMOVIC_________________________

Shkëputur nga Artikulli: "Rikthehet kërcënimi nga Wahhabistët".

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...