Ateistët rritën në 5% në Arabinë Saudite si pasojë e vehabizmitVehabzmi ideologjia zyrtare e Arabisë Saudite që me investimet e këtij shteti të pasur është përhapur në vende të ndryshe të botës, konsiderohet si një shkaktarët e përhapjes së ateizmit në botën arabe dhe myslimane në përgjithësi.

Sipas sondazhit të 'Gallup International' së paku 5% të arabëve e konsiderojnë vetën 'ateist të bindur' aq sa është përqindja e njëjtë e përhapjes edhe në Amerikë.

Në Arabi Saudite numri i myslimanëve është 75–85% suni dhe 10-15% shiia. Numri i të huajve në Arabi Saudite shkon deri në 8 milionë prej gjithësej sa 27 milionë banorë ka ky shtet.

Vehabizmi ideologjia e quajtur nga Muhamed Abdul Vehab konsiderohet si lëvizje politike fillimisht, e si lëvizje fetare njihet për kundërshtimin e racionalizmit, drejtimeve juridike të konfirmuara nga gjithë dijetarët islam e veçori si këto.Përgatiti: arab-bureau

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...