Shejhu Selefi-Vehabi Muhamed Hasan ne GjykateShejh Muhamed Hasan eshte prej hoxhallareve selefi qe kane belbezuar vehabizem sot e 30-te vjet me pare ne Egjipt dhe mbare boten. Madje kasetat e ketij jane perkthyer edhe ne gjuhen shqipe.

Sot para gjykates eshte ndodhur ne pozite te veshtire, sepse eshte dashur te shikoje me syte e tij rezultatin e vehabizmit/tekfirizmit dhe derivateve te tij qe ato e kultivuan me kohe.

Deshmia e tij para gjykates.

Le ta shikoje cdo vehabi shqiptar sesi eshte rezultati i kesaj ideologjie ose teologjie nese i thencin.

Le te marre mesim kryevehabisti i Tiranes qe Az'harit i ka thene sot e mot Zeherr!

Ja ku i keni lideret tuaj!

Ndermjet jush dhe nesh na ndan xhenazja, (Imam Ahmed ibn Hambeli r.a.).

Gjyqtari: Une te konsideroj humbje te madhe. Patjeter ben mire te jesh prezent kudo. Perse nuk i bashkangjitesh Az'harit? Perse nuk je diplomuar ne Az'har?

Muhamed Hasan: Jam gati te filloj studimet ne Az'har. Me krijo mundesine dhe une filloj studimet.

Gjyqtari: Dera e Az'harit eshte e hapur. Shko ne Az'har dhe qendro ne dere te Az'harit. Ta kesh per nder! Te gjithe e kemi per nder te qendrojme ne dere te Az'harit e te kerkojme dije aty.

Muhamed Hasan: Une e dua Az'harin, kete e dine te gjithe. E respektoj Az'harin. Sa here qe kam qene ne tryeza dije dhe ne ate mexhlis kane ardhe shehlere te Az'harit une i kam respektuar.

Gjyqtari: Az'hari e ka deren te hapur. Une sqaroj se disa dijetare e shikojne veten e tyre me shume se vete Az'hari.

Muhamed Hasan: Kurre mos qofte e vertete.

Gjyqtari: Allahu deshiroje qe Az'hari te vazhdoje te qendroje ne jete te jeteve. Une te keshilloj t'i drejtohesh Az'harit e te kerkosh me te gjithe modestine, sepse idete e hoxhallareve qe ju keni mesuar ndryshojne shume nga Az'hari.

Cila eshte arsyeja qe selefite konfirmojne ndryshe nga esharizmi? Kush eshte esharizmi sipas jush?

Muhamed Hasan: Ehli Syneti dhe Xhemati, Ebul Hasen El-Eshari eshte prijesi prej prijesve te synizmit.

Gjyqtari: Eshte nder per cdo njeri qe fton tek Allahu dhe i derguari i Tij t'i bashkangjitet Az'harit. Shpresoj qe ta besh nje gje te tille.

Muhamed Hasan: Shpresoj qe ju do me ndihmoni ta bej dicka te tille.Pergatiti: Eduard SHEFKIU

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...