Reduktimi i fesë së Allahut në profesione të ndryshme për përfitime materiale është denigrim i skajshëm që i bëhet Islamit. Janë të neveritshme tendencat për arsyetimin e këtyre profesioneve duke u thirrë në sunnetin e Pejgamberit. Tjetër është të...
ipas kalendarit hënor, në vijim pas Ramazanit, vjen muaji Shevval. Gjatë Ramazanit, myslimanët u mësuan ta kalojnë kohën 24-orëshe me një durim të gjatë e të posaçëm, gjatë të cilit u edukuan në mënyrë krejt të ndryshme nga koha tjetër, nga ditët e...
Në kërkim të alternativave për të mundur të falemi në xhami gjatë kohës së izolimit për shkak të Pandemisë COVID-19 dhe në veçanti gjatë Ramazanit muslimanë të shumtë në botë e kanë menduar, se a thua mundet të falemi në xhami duke qëndruar larg...
Ndoshta ky do të jetë një Ramazan i veçantë për shumicën e muslimanëve, sepse pak mbahet mend që të ketë ndodhur kështu ndonjëherë. Kriza e pandemisë (apo çfarëdo që të jetë tjetër) ka bërë që institucionet kompetente në të gjithë botën të marrin...
E paska pas ftuar Bin Bazi (mufti i dikurshëm i Saudisë) diku para 30 vjetve, dijetarin Ahmed Khalilin së bashku me një grup hoxhallarësh nga provinca e Omanit, që të diskutojnë problemet e myslimanëve në një konferencë në Saudi. Pas takimit, Bin...
Vargu i pestë: I lidhur deri te ebu Hanifja: (Unë, Muhamed Tahir ul-Kadri el-Hanefij), transmetoj nga Validi, e ky nga Shejh Muhamed Bedr Alim el-Mirtehij el-Hanefij, e ky nga Al-lame Muhamed Enver Shah el-Keshmiri el-Hanefij, e ky nga Shejh Hasan bin...
Sa e nigjova nje video acaruese persa i perket Mevludit, i takonte vitit 2017 ku dikush (s'po i permend emrin sikurse ai s'na i permendi emrat ne nje mesele) thoshte: "600 vjet ymeti s'e ka bo Mevludin, mas 600 vjetve ia nisen me bo. Tashi ose ata...
Djalli e kish takuar një besimtar të devotshëm dhe i kishte thënë: 'Edhe unë di të lexoj Kur'an'! Besimtari i tha: 'A mund të dëgjoj'? Ai tha: 'po', dhe filloj: "fe vejlun lilumsalin - 107:4 - mjerë për falësit e namazit", dhe u ndal. Besimtari i...
Ky titull rrjedh si shkak i asaj që shkruhet në librin "70 çështje rreth Agjërimit dhe rregullat e Agjërimit" me autor "Muhamed Salih El-Munxhid" të përkthyer në gjuhen shqipe nga Kryeimami i Pejës (Enes Goga) sepse nga ajo që thuhet në libër muaji i...
"Salafizmi" është një nocion që mbledh shumë aspekte brenda për një fenomen modern, që praktikohet në mënyra të ndryshme. Në tërësi nën salafzmin kuptohet përkushtimi për ta kuptuar dhe jetuar islamin, ashtu si e kanë jetuar tre gjeneratat e para...
Një grup i vogël sektar - të vetëquajtur "selefij", të njohur si "vehabistë" - i cili për burim kryesor në çështjet e fesë i referohen Hafidh Ibni Tejmijes (r.a.), janë munduar që ta paraqesin atë si armik të sufijve dhe shkencës së tesavufit në...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...