I nderuari lexues, kohëve të fundit në opinionin tonë është shpalosur një fenomen djallëzor, nga njerëzit e djallëzuar që synojnë të djallëzojnë dhe nëpërkëmbin fillimisht moralin dhe nderin e myslimanëve, familjen myslimane dhe në përgjithësi...
Mrekullia e vitit 1953 në Liban. Gruaja Krishtere: Ku je o Muhamed?! Kombi yt vrau vajzën time duke festuar ditën tënde të lindjes. Përgjigja ishte më e shpejtë se thirrja!? Në vitin 1953, në qytetin Sidon në jug të Libanit, ishte ditë e lindjes së...
- A e ka festuar Pejgamberi (s.a.v.s.) ditëlindjen e tij? - A e kanë festuar Sahabët? - A u jep rëndesi Kur'ani ditëlindjeve të Pejgamberëve? - Cili është qëndrimi i Islamit rreth përkujtimit të datave me rëndësi? - Çka thonë dijetarët rreth...
Nuk është i rastësishëm debati për mbulesën Islame në këtë kohë,poashtu ky debat nuk bëhet për zgjidhjen e qështjes së mbulesës Islame por për të ndërlikuar edhe më shumë atë. Sikurse edhe gjysma e diturisë është e dëmshme po ashtu edhe përgjigjia gjysmake...
Kishin kaluar 15 vjet që vuaja sëmundjen e burrit tim. Ai u paralizua një ditë pas dasmës sonë dhe unë i shërbeva atij me durim dhe shpresë se një ditë do të rikthehej si ishte. Mirpo në atë shtëpi vetëm unë kisha shpresa. Burri thoshte se ti ia...
El-Hamdulilah, rifilloi haxhi pas një pauze pandemike edhe për muslimanët jashtë arabisë Saudite. Muhabete sokaqesh, analiza kafiçash, pa krip, pa analizë, pa informacionet e duhura, pa përgatitje profesionale, ngritin zërin se haxhi shumë...
Muslimanët priten më shumë se tetëqindë vite për tu realizuar përgzimi profetik për çlirimin e Konstantinopojës, ishte ëndërr e shtrenjët dhe shpresë e madhe e shumë trimave, dhe vazhdoi qëllim esencial i cili i përvëloi zemrat e besimtarëve jo për...
Agjërimi është një prej shtyllave të Islamit, por edhe një parim universal i praktikuar edhe nga popujt e epokave të tjera historike. Këtë të vërtetë na e kumton Kur'ani i shenjtë: "O ju që keni besuar, agjërimi u bë obligim për ju ashtu siç ka...
- Televizioni: Ky është një vjedhës i rrezikshëm, i cili bën edhe dobësimin e agjërimit dhe zvogëlimin e sevapit, përmes serialeve dhe programeve boshe. - Tregu: Ky vjedhës ua shpenzon pasurinë dhe kohën pa llogari. Përcakto qëllimin tënd kur del...
Disa njerëzit siç janë, emancipuesit, cilivilizuesit, etj., e ku ta di une si i kanë emrat e tyre që natë e ditë na ofejdonjë neve fetarëve se kinse fanatizmi fetar qenka pengesa kryesore për realizimin e "të drejtave të femrave me burrat" sepse po të...
Në këtë trajtesë do të flasim për një çështje aktuale, që ka të bëjë me marrjen e abdesit nga femrat me manikyrin që e vendosin mbi thonjtë e tyre, në mënyrë që të kuptohet drejtë se abdesi i tillë a është i vlefshëm, apo duhet patjetër të largohet...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...