Shqiptarët anti-islamist, ushtarë të kryqëzataveTë tillët duhet të kuptojnë se, Islami është feja e ardhmërisë së njeriut, pra edhe ati shqiptarë. Nëse nuk mund ta bëjnë këte, nëse nuk deshirojnë ta pranojnë Fenë Islame (për çka nuk i detyron askush), atëherë së paku mos të nxisin urrejtje ndaj Islamit dhe besimtarëve myslimanë. Populli shqiptar nuk ka nevojë për "kryqëtar" katolik ekstremist të cilët tek populli shqiptar po nxisin mostolerancë ndërfetare. Si të tillë janë shndëruar në faktor destabilizues të cilët po rrezikojnë interesat e kombit shqptar dhe proceset integruese.

Ekstremistet katolik, me disa shqiptar (të cilët nuk kanë qenë kurrëfarë besimtar tani gjëja) të konvertuar, duhet ta dinë se shqiptarët myslimanë nuk janë refugjat e as azlikërkues në tokën shqiptare, por janë të zotë të saj, janë zot shtëpie. Kjo pozitë dhe përparësi e tyre nuk do të ndryshojë kurrë. Në Kosovën e lire e demokratike, aqë sa është, askush nuk ka të drejtë ti fyej ndjenjat fetare dhe ti shkelin të drejtat e njeriut. Duhet ta dinë se ndaj tyre nuk do të këtë kurrëfarë kompromisi. Kosova është shtet ku ka gerrulla e ligje të cilat duet ti rrespektojmë.

Eshtë fakt se viteve të fundit janë paraqit në sken në forma të ndryshme individ dhe grupe të të cilat po i shfrytëzojnë dobësit e (BIK-ut) për qellimet dhe interesat përsonale e grupore. Të tillë keqpërdorues të Islamit po shkaktojnë përçarje midisë myslimanëve dhe po dëmtojnë imazhi e Islamit dhe të Kosovës. Këte nuk duhet lejuar sepse anti-islamistet këtë po e shfrytëzojne për të bërë propagand kundër Islamit, saqë po deshmohen më të zellshëm se ata të Kishes ortodokse serbe dhe pasardhësve të Millosheviqit e të Karagjiqit.

Sipas sjelljeve, shkrimeve dhe paraqitjeve publike, rati i priftit katolik Anton Kçira, i cili me pa përgjrgjësi e paturpësi të pa parë deri më sot thotë: "Ashtë dashtë Millosheviqi, sikurse i ka repë në Srebrenicë 260 mijë qej, m'i pas repë edhe n'Kosovë 1 milion e 900 mijë qej, besoni kurrgjë s'kish ba ma zi", dëshmojnë angazhimin e tyre anti-islam. Kjo u bë shkas që shqiptarëve të ndahen në dy tabore armiqësisht të kundërta. Shqiptarët e besimit Islamë, si viktima të terrorit psikik, armë kjo në duart e ekstremistëve katolik, shumë nga të cilë u vunë në mbrojtje të anti-islamistit priftit Kçira. Si është e mundur kjo, dhe si mund të tolerohet?

Ka disa të tjerë shqiptar anti-islamistë të cilët keqpërdorur iternetin (p.sh.: zemrashqiptare.net) ku kanë webfaqe në të cilat shfryjnë urrejtjen e tyre sa primitive aqë edhe qnjerëzore kundër fesë Islame dhe shqiptarëve myslimanë. Ekstremizmin, që e kanë si normë të veprimit, ata mundohen ta mshefin nën masken e shqiptarizmës fanatike e primitive, saqë jamë i bindur sikur të ishin paraqitur me të tilla qendrime para mases së popullit, ata do të vareshin publikisht. Prandaj, këta të humbur në mjegullen e mosdijes, të fanatizmes e të urrejtjes, mshifen nëper faqe të internetit, sikurse urithi nën tokë. Megjithate më vjenë keq sepse edhe ata janë krijesa të (humbura) të Zotit.

Me këte rastë do të përmendi "partizanin" e Kryqzatave të shek.XXI., politologun Gjon Keka i cili më shkrimet e tija kundërshton (luftonë) çdo gjë që është islame tek populli shqiptarë.

Ai në shkrimin me titull, "Sulltanizëm i kulluar", (Kritika, sht. 2009), si njeri i helmuar me urrejtje ndaj fesë Islame, kundërshton kërkesën e arsyshme të BIK-ut, për futjen e lëndës fetare në sistemin e shkollës shqipe, duke e quajtu ate "inciatvë e verbër"! Çfarë argumeti mundet me qenë ky, përveq qendrimi i një njeriu të verbuar nga urrejta ndaj Islamit dhe shqiptarëve myslimanë. Kërkesa për dije dhe arsimim është diçka më njerëzore, është diçka me e nevojshme që rinia e një populli me besime të ndryshme të mesojë për këto besime. Kosova është shtet laike, dhe mesimi për besimet nuk është pretendim për krijim të një "shteti islamik", sikurse pretendon të manipullojë me opinionin islamofobisti Keka. Kosova nuk është vetëm e shqiptarëve myslimanë, por edhe e të gjithë qytetarëve të tjerë të sajë.

Me të njëjtin stilë dhe me gjuhën e urrejtjes së skajshme prej anti-islamisti shpirëzinjë publikon artikullin me titull, "Krimbat e perandorisë", (Kritika, Tet. '09), ku ky armik i fesë Islame, pa fije turpi dhe ndjenje përgjegjësije shfrynë urrejtjen ndaj shqiptarëve vetëm pse janë besimtar myslimanë. Këti racisti i shkakton qmenduri identiteti islam tek populli shqiptarë. Ekstremistit Keka i mungojnë argumente, prandaj me anë të identitetit kombëtar mundohet të injorojë islamin shekullor shqipta, dhe si i sëmur psikik merrë guximin dhe ofendon të gjithë besimtarët myslimanë duke i cilësuar, "krimbat e perandorisë"! Çfarë idiotizëm është ky?

Me çfarë gjuhe mund të komunikojë një njeri normal me të tillë armiq të Islamit e të popullit?

Se për çfarë njeriu është fjala mund të kuptojmë nga shkrimi me titul, "Marimangat e shpellave orientale", të botuar në të njëjtën gazet ku ekstremisti Keka ofendon intelektualet dhe akademikët tanë vetëm për arsye pse ata janë besimtarë myslimanë dhe pse si shkencëtarë të cilët në lidhje me idetitetin tonë e thonë të vërtetën. Kjo po i qmend dhe po i verbon ekstremistet katolik. Eshtë brengosës fakti se si gazetat (natyrishtë të zeza) shqiptare botojnë shktime me porosi anti-islame me çka bëhen pjesëmarëse në nxitjen e urrejtjes nderfetare dhe përçarjen e popullit shqiptar. Këta luftë nxitës me qellim nuk i botojnë reagimet dhe mshefin të vërtën për te krijuar opinion të njëanshëm e negativ ndaj Fesë Islame. Si është e mundur kjo, dhe pse tolerohet?

Islamofobiti Keka, i verbuer nga urrejtja ndaj Islamit mundohet që shqiptarëve (vetëm pse janë myslimanë) t'jua mohoj gjakun shqiptar! Këso racizmi nuk njehë histori shqiptare, por Keka, si gjakprishur pretendon t'ia nxinë faqet esaja. A duhet të lejohet kjo? Kurrësesi!

Cili shqiptarë intelektual myslimanë është më "pseudointelektual", dhe më antikombëtarë se Gj. Keka? Asnjë shtazë nuk mund të bëjë ofendime dhe fyrje me të rënda ndaj shqiptarëve myslimanë, se sa anti-islamisti Keka.

Ne si shqiptarë myslimanë jemi krenar me fenë tonë Islame, jemi të kënaqur që pas ramjes së komunizmit, intelektualët shqiptarë besimtarë po shkruajn lirshem e moralshëm për Islamin, vlerat dhe rëdësin që ka kjo fe për të ardhmen e kombin shqiptar. Ne ua dimë rëndësin e tyre sepse Muhameti (a.s.) thotë: "Dijetarët janë pasardhësit e profetëve", dhe ne e falenderojmë të Gjithëmëshirshmin Zot që na i ka dhuruar këta dijetarë.

Anti-islamistët duhet ta dinë se ne nuk jemi të kënaqur me gjendjen aktuale, por në të ardhmen Islami do të zhvillohet shumë më tepër dhe do të lulëzojë në tokën e shenjtë shqiptare. Kthim mbrapa (në krisherizëm për myslimanët) nuk ka dhe nuk do të ketë.

Kurse islamofobistët nëse deshirojnë mund të vazhdojnë të jetojë me ne, me të drejta të barabarta, dhe mund të shohin ëndrra (eshe me sytëqelur) për ish-sulltanët. Dhe nëse vazhdojnë kështu, ish-sulltanë do t'i ndjekin edhe në varre.

Kanë harruar islamofobistë qyqarë që shqiptarët para një shekulli i kanë pastruer hesapet me sulltanët e osmanlive. Na e dimë se qellimi i islamofobistëve është që të armiqësojn popullin shqiptarë me Turqinë e sotme, këte mikë më të sigurt dhe me të sinqertë të kombit shqiptar, por keq po mashtrohen. Shqiptarët me Turqit sot kanë më shumë gjëra që i afrojnë, se sa që i largojnë.

Si nuk e kuptojnë shqiptarët islamofobistë se Islami nuk është Fe vetëm e turqëve dhe arabëve, por i të gjithë njerëzimit. Çfarë politologu na qenka Keka? Anti-islamist!

Zoti thotë: "Provokimi (shpifja) është më e rënd se vrasja", (Kur'an, 1:191).

Në Qershor të vitit të kaluar Gj. Keka shkruan: "Konflikti me vetveten dhe kërkimi i identitetit europian të Shqiptarëve", botur në "Kritika". Ky farë kryqtar ekstremist i cili, nuk e di se nga është i prirë me shumë, nga urrejtja ndaj Islamit apo nga injoranca, kur merrë guximin e thotë: "... e ky ishte islamizmi si pjellë e Muhamedit, i cili edhe i urdhëroi disa që dinin të shkruanin mirë dredhërisht, ta shkruajnë kuranin në mënyrë fragmentare ...".

Në një shkrim të tillë nuk mund të ketë analiza dhe qasje serioze ndaj kurrëfarë idetitetit.

Për çfarë identiteti mund të na fletë një person i cili është në konflikt me vetveten dhe (jo vetëm) me shqiptarët e besimit islam? Nuk flet shkenca por urrejtja e shpifja e Kekës.

Keka duhet ta di, dhe të pajtohet me faktin, se të gjithë myslimanët (pra edhe shqiptarët) sinqerisht dhe fuqishem i besojn Zotit të Mëshirshëm i Cili thotë: "Ne me madhërinë Tonë e shpallëm Kur'anin ...", (15:9). Për të mohuar këtë, njeriu duhet me qenë i qmendur, sikurse Keka, i cili në emër të idetitetit shqiptar europian mundohet të përlloq personalitetin e profetit Muhamet (a.s.). Me çfarë të drejte e bënë këtë shpifje Keka? Kjo është më shumë se krim që kërkon përgjigje dhe llogaridhenje, jo vetëm, para ligjith. Dhe, derisa një shqiptar i cili jeton në tokën shqiptare, me shumicën e popullit shqiptarë myslimanë, shpifë kundër Profetit të tyre duke ua lenduar ndjenjat fetare, një dijetarë i huaj, njeri me etikë, Bernart Shovi për Muhametin (a. s) thotë: "Ai ishte njeri i mrekullueshëm. Ate duhet ta quajmë shpëtimtar të njerëzimit ...", (A. Sinani, Të tjerët për Islamin, f.107).

Gj. Keka, armik i Islamit vazhdon me provokime duke dhe thotë: "erdhi koha e komunizmit si ideologji gati e njejta me islamizmin". Politolog se jo mahi, propagand sa qellimkeqe, aq e shpërlarë e lakuriqe. Çka kanë këto të përbashkët me temën në shqyrtim? Asgjë, përveq përbuzjes së Islamit dhe lendimin e ndjenjave fetare të shqiptarëve myslimanë.

Ideologjit e cekura jo që s'kanë asgjë të përbashkët por, janë në kundërshtime të plot njëra me tjetren. Islami thërret në rrugën e Zotit, komunizmi e bën të kundërten, nuk njef Zot dhe lufton islamizmin (fenë). Keka fort mirë e di këte por, si ekstremist katolik që është, me qellim shpif e nxit opinionin kundër islamizmit. E di Keka se komunizmi sot urrehet nga të gjithë, kurse Islami adhurohet, prandaj myslimanët janë në zgjimë, në rritje dhe po ecin drjtë ngitjes.

Cili kutërbim i pëlqen më shumë islamofobistit Keka, "indoktrinimi oriental", i cili e mbrojti popullin shqiptar nga asmilimi serbosllav, apo kutërbimi i gjakut të dhjeta miliona njerëzve të vrarë gjatë LDB-re?? Jo sipas ndjenjave të pasojave të sundimit otoman (pa i harruar pasojat negative të ati sundimi) por sipas bindjeve të një logjike të shendosh e të bazuar në argumente, thëm se turqit otoman ishin ata të cilët larguan serbet sllav të cilët në Kosovë ishin vendosur me dhunë qinda vite më parë. Çka do të kishte ndodhur me shqiptarët sikur serbet të kishin vazhduar sundimin e tyre edhe 545 vjet të tjera në Kosovë, dhe çfarë indentiteti do të kishin shqiptarët sot?? Keka, që i përmend pa arsye otomant si papagall, nuk flet për këtë sepse ati dhe kekave tjerë, iu pengon Islami tek shqiptarët. Prandaj, sa janë nati-islam, aq janë antishqiptar të cilët po nxisin urrejtje, përçarje duke rrezikuar bashkejetesë harmonike.

Sa i përket identitetit kombëtarë, për çka me dyfëtyrësi vajton Keka, për këtë ka mundur të lexojë, së paku, polimikën e Akademik R. Qoses, ateist, me I. Kadaren, anti-islamist dhe të kuptojë më mirë identitetit shqiptar. R.Qosja, edhe pse deklarohet si ateist, si shkencëtare botërisht e ka thënë të vërtetën shkencore e cila imponon admirim e respekt.

Duhet të thuhet se shqiptarët nuk do të ndërrojnë identitetin islam, sikurse që po deshirojnë disa të krisur ekstremist katolik, por gjithashtu nuk do të ndrrojmë as identitetin tonë kombëtarë për hirë të Islamit, sepse këte nuk e kërkon as Zoti i Madhërua që i ka krijuar të gjithë popujt dhe kombet. Këtë duhet ta kuptojne të gjithë, e veqanërisht Keka me kekat tjerë.

Me çfarë të drejtë të tillët shqipëfolësa, mihin (rrënojnë) bazamentin e kulturës, jo vetëm islame, të bashkëjetesës ndër shqiptqrë? Kush, dhe në emër të kujt, mund të dalë mbi interesat kombëtare të shqiptarëve?

Dhe, ku e mbeshtetë Keka konstatimin, "islamizmi si pjellë e Muhamedit"? Natyrishtë se jo në argumente, por në paragjykime e shpifje të qellimta! Çfarë analize bën Keka? Si i tillë ai është një provokator që ofendon dhe lendon rënd ndjenjat e të gjithë myslimanët. Kush është Keka që merrë guximin të nënqmon e ti terrorizon besimtarët myslimanë? Kjo është më tepër se t'ia bënë varrin vetvetes, sepse për veprat do përgjigjemi para Zotit, i qofshim falë.

Të gjithë besimtarët myslimanë, pra jo vetëm shqiptarët evropian, i besojnë Zotit të Mëshirshëm i Cili thotë: "O ti Pejgamber, Ne të dërguam ty deshmues, lajmëtarë përgëzues e qortues. Dhe me urdhërin e Zotit, thirrës për në rrugën e Tij dhe pishtarë ndriçues. E besimtarëve jepju sihariq se prej Zotit ata kanë dhunti të madhe", (33:45,46,47).

Prandaj, deshti apo jo anti-islamisti Keka, dhe kekat tjerë ekstremist katolik, për shqiptarët myslimanë rrugë (fe) tjetër nuk ekziston. Dhe këtu nuk ka kurrëfarë të keqe.

Ky është Islami për të cilin kanë nevojnë besimtarët myslimanë, dhe të gjithë duhet të angazhohen për jetësimin praktik të parimeve fetare. Këtu e kemi të gjithë shpëtimin.

Kurse Keka, dhe islamofobistë e tjerë nëse nuk dëshirojnë të marrin dritë nga burimet islame, mund të besojnë në krisherizëm, le të sillen si njerëz human e të kulturuar, e mos t'na ofendojnë sepse nuk iu kemi kurrëfarë borgji. Ne dëshirojmë të jetojë në mirëkuptim e tolerancë me të gjithë njerëzit, për çka shqiptarët janë shembulli më i mirë, jo vetëm, në Ballkan. Nëse e di këtë Keka, dhe ekstremistet e tjerë katolik, ateherë pse nxisin përçarje?

Keka në lëmshin e shkrimit në fjalë përmend emrin e Millosheviqit dhe të Hitlerit.E kuptojë se çfarë qellimi ka dhe me çfarë konotacioni, por fakti që ai përmend emrat më të errtë e më të urryer të historisë, deshmonë se Keka ka shumëqka të përbashkët me ata kriminel.

Sikur të ishte shqiptarë (njeri) i mirë ai nuk do të shpifte kundër profetit Muhamet (a.s.). Ai nuk do të gjejë asnjë shqiptarë myslimanë në tërë botën, i cili do të fyente Jezusn (Isan a.s.).

E di Keka se këtu në Evropë, por edhe në Amerik, shumë të krishterë po e pranojnë fenë islame, dhe numri i tyre (është më i madhe se të gjithë banoret e Kosovës) dhe gjithnjë është në rritje. Ndoshta edhe për këto ngjarje, që na gëzojnë, nuk do ti akuzjë osmanlitë e shek. XV.

Për cilët shqiptarë të islamizuar flet sot ekstremisti katolik, Gj. Keka? Populli shqiptar me shekuj jeton me Islamin, dhe në Islamë në tokën shqiptare. Natyrisht jo sa, dhe si duhet por kjo nuk i jepë askuj të drejtë për të bërë propagand anti-islame për të injoruar historin shekullore të islamit shqiptarë? Shqiptarët myslimanë nuk e bëjnë këtë kundër të së kaluarës krishtere të popullit shqiptarë të shekujve para se të pranonin Fenë Islame, kurse sot me të drejtë Dr.Milazim Krasniqi konstaton se, "Islami ka rrënjë të thella në trojet shqiptare dhe ato rrënjë nuk mund të shkulen". Kjo është një e vërtë e madhe e thënë nga një mendimtar dhe njeri i madh i kombit shqiptar. Natyrisht, se ato rrënjë nuk do të mundë ti shkul askush, dhe në të ardhmen ato do të thellohen e forcohen edhe më tepër. Kosova është e liri.

Këtë rrealitet nuk do të mund ta ndryshojnë kryqtarët (si Keka) të Kryqzatave të shek. XXI.

Cilët shqiptarë po jetojkan sot si turqi apo si arab, (përjashtim disa individëve të mashtruar, e në saje të dobësive të BIK-ut) dhe çka ka të bëjë kjo me sllavët, kur bëhet fjalë për identitetin e shqiptarëve evropian? Pse anti-islamistet kanë aqë deshirë të ferkohen për turqit, arabët e sllavët? Ku qonë ky llojë primitivizmi? Shqiptarët si popull i besimit Islam munden të bëhen shembull më i mirë (si të devotshëm) në krahasim me të gjithë popujt e tjerë të botës slamike. Ne shumë mirë dimë ti dallojmë miqtë nga armiqtë e Islamit dhe të popullit shqiptarë, sidomos vëllezerit hilerarë në radhet e kombit tonë. Shqiptarët (ne nuk qemë akter) jetuan 500 vjet me osmalitë por nuk u bënë turqi. Kush e ngriti flamurin kombëtarë në Vlorë, dhe kush e shpalli pavarësin e Shqipërisë? Në këtë akt madhor të historis tonë të gjithë shqiptarët ishin së bashku. Po, kush qenë Jasharajt?

Cilës politik sot i qojnë ujë në mulli shkrimet e islamofobistit Keka? Politikës nacionalkatolike e cila synon konvertimin e shqiptarëve myslimanë në fenë e të parëve! Jeni të dështuar dhe, para se t'iu ndëgjhet zër, ju fanatik mjerana jeni humbësa të urryer.

Shtetet shqiptare, Shqipërin e Kosovën, e gjithë bota i njeh si shtete me popullat të besimit Islam. Dhe, derisa ju anti-islamista veproni armiqësisht, ne angazhohemi për një politik panshqiptare, por pa e lënë anash vëllazërimin e përgjithshëm brendapërbrenda Islamit pa dallim race e ngjyre, sikurse na e ka lënë amanet profeti Muhamet (a.s.). Kjo është përparësia dhe madheshtia e Islamit, kjo është përparësia jonë. Islami është fe e paqes.

Këto nuk janë "bindje të verbëra orientale", sikurse shprehet armiqësisht dhe në mënyrë provokative ekstremisti katolik, Keka, por janë bindje të sinqerta shpirtërore të mbështetura në ndërgjegjen ngritur tonë fetare. Myslimanët shqiptarë sot nuk janë analfabetët e dikurshëm, por janë të arsimuar (kanë kuadro e veta) dhe më të emoncipuar si fetarisht, ashtu edhe kombtarishtë. Këto janë garancë për rujtjen dhe zhvillini e identiteti kombëtaro-fetarë (Islam).

Në këtë frymë në të gjitha trojet shqiptare do të edukohet rinia dhe populli shqiparë. Nuk do të lejojme asimilim islam. Serbia ka vdekur, që të na akuzojë, ndjek e denojë për irredentizem e fundamentalizëm islamik.

Të gjithë jemi të lirë, dhe të njëjtën gjë mund ta bëjnë edhe shqiptarët e besimeve të tjera, por jo në llogari të Islamit dhe në dëm të shqiptarëve myslimanë. Jo konvertime politike të cilat dëmtojne interesat kombëtare, sikurse që po vepron Keka me disa islamofobista të tjerë.

Askush sot nuk mund ti frikësojë shqiptarët e besimit Islam, në emër të Europës. Evropjanët fortë mirë e dinë përkatësin fetare të popullit shqipëtarë. E dinë, dhe e thonë haptas se, Islami sot është pjesë e Evropës ku jetojnë më shumë se 20 milion myslimanë. Proceset integruese në BE. premtojnë që kjo shifër në të ardhmen të shumëfishohet kështu që Islami dhe myslimanët do të bëhen një faktorë i rëndësishëm zhvillimi e stabiliteti, jo vetëm, për të ardhmen e Evropës. Eshtë për të shpresuar që në të ardhmen një myslimanë, si p.sh. kryeministri aktual i Turqisë, R.T.Erdogan, të udhëheqë Parlamentin Europian. Pse jo? Ne duhet të mendojmë pozitivisht, duhet të jemi realist dhe të punojmë me përkushtim për një të ardhme më të mirë e ma humane për të gjithë njerëzit dhe popujt. Këtë kërkon nga ne Isalmi.

Kurse Keka, dhe kekat e tjerë mund të vazhdojnë të merren me analiza të pakuptimta anti-islame që mesiguri një ditë me fajin e tyre do të deshprohen keqë.

Kekës i thëmë se Kur'ani Fisnik (sikurse edhe librat e tjera të shenjëta) është i shpallur nga Zoti i Mëshirshëm, dhe nuk është sikurse libri i Marin Barletit, për Skenderbeun, i mbushur me gënjeshtra. Keka i cek sllavët dhe Millosheviqin nuk shkruan se, cilët shqiptarë kishin qenë me gjak sllavë dhe në miqasi me ta (Cernojeviqet)? Shqiptarë myslimanët, apo ata të krishterë (Kastriotët)? Pse na detyron të shtrojmë këso pytjesh?

Zotit të Mëshirshëm, të Cilit i besojnë myslimanët thotë: "Ky është Libri, Ne ta shpallëm ty që me urdhërin e Zotit t'i nxjerrësh njerëzit prej errësirave në dritë ...", (14:1).

Kurse, një politolog ekstremist katolik (Keka), këtë të vëtetë të shpallur nga Zoti, mundohet ta injorojë duke shpifur! A ka dicka më keqë?

Sigurisht se do të ishte më mirë sikur Keka dhe islamofobistët e tjerë të shfrytëzonin mundësitë për të marrë sado pak dritë nga burimet Islame.

Vetëm në këtë mënyrë do të kthjellnin mendjet dhe do ti fisnikëronin zemrat e tyre të helmuara nga paragjykimet e urrjtja (pa të drejtë e pa kurrëfarë arsye) ndaj besimit Islam dhe shqiptarëve (vëllëzërve nga gjaku e gjuha) myslimanë. Pse Kekës nuk i pëlqen gjuha e arsyes, por ajo e urrejtjes dhe e arrogancës? Cilës fe i beson? Të Djallit, mesigur. Por, kjo nuk iu duhet shqiptarëve.

Për fatë të keqë populli shqiptarë nuk kishte, as sot nuk ka, udheheqes politikë, fetarë, as intelektual të mjaftueshem të cilët do të mundësonin jetësimin praktikë të parimeve islame.

Kjo si duket i ka trimëruar ekstremistet katolik të cilët zellshëm janë duke demonstruar intolerancën e tyre qyqare e djallëzore. Pse, dhe për t'kujat interesa? Të shqiptarëve mesiguri jo.

A e kanë pyetur vetveten ndonjëherë anti-islamistet, e sojit të Kekës, se a do të kishte pas sot Shqipëri e Kosovë pa shqiptarët e besimit islamë? Pse Stavro Skendi shkruan: "Shqiptarët myslimanë e përbënin shumicën dhe pa ata nuk mund të kishtë Shqipëri", (Historia e Rilindjes Kombëtare)? Eshtë e dobishme të përseritet ate që thotë, F. B. Konica se: "Të mos ishte Feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar ..."?

Prandaj Keka, dhe ata që mendojnë si ky, duke e lypur identitetin evropian në tokat shqiptare (pa shqiptarët myslimanë dhe Islamin), sot do të gjenin sllavizëm, e krishterizëm me grekë, italianë, bullgarë, serbë, malazezë... Si do të dukeshin sot tokat shqiptare pa shqiptarët e besimit Islam? Ju mund të mos e doni Islamin dhe shqiptarët myslimanë, por nuk keni të drejtë të nxisni urrejtje ndaj tyre dhe të përçani e hasmëroni popullin e shumëvuajtur.

Anti-islamisti Keka na i përkujton kohërat e luftërave të kryqëzatave të cilat njerëzimit i kishin sjellur vetëm vuajtje, masakra e vrasje ... Qellimi i tyre dihet, sikurse i këtyre të sotmëve.

Nuk do të lejojmë që të rrealizohen kurrë ëndërrat e tyre të zeza.Autor: N. Baxhaku, mars 2010.

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...