Maurice Bucaille (Moris Bukai), filozof dhe shkencëtar, anëtar i akademisë së shkencave franceze ka shkruar librin: "Bibla, Kurani dhe Shkenca", që është publikuar në vitin 1976. Në Paris ky libër shkaktoi tronditje të vërtetë në qarqet akademike e...
Me ketë punim do të trajtohen dy të drejta dhe liri themelore te njeriut, e drejta për shkollim dhe e drejta e besimit, si te drejta elementare për një jetë te dinjitetshme. Të drejtat dhe lirit themelore të njeriut janë ato te cilat i takojnë çdo...
Kryemyftiu i Egjiptit, Sheuḳi Al-lam, vuri pikat mbi 'i' duke porositur njerëzit t'i drejtohen ISIS-it si KSIS apo Separatistët e al-Kaedës në Irak dhe Siri (QSIS-al Qaeda Separatists in Iraq and Syria). Bota e pati luftuar më parë el-Kaedën dhe...
Revista e përjavshme amerikane "Newsweek" bëri paralajmërime me hadithe të Profetit Muhamed (a.s.). Paralajmërimet e Profetit Muhamed për pastërtinë dhe sëmundjet infektive të bëra 14 shekuj më parë janë gjithashtu në agjendën e vendeve...
Para se të futemi në zemrën e problemit, duhet ta bëjmë të qartë se koncepti i moderimit (mesatares), bazuar në ajetin "dhe gjithashtu ju bëri juve një ymmet mesatar që të jeni ju si dëshmitarë ndaj njerëzve dhe Profeti të jetë dëshmitarë për ju".
Ne flasim për projektin sheriatik. Qe 50 vite ne kemi filluar të flasim për zbatimin e ligjit të Zotit (sheriatit) si: dënime fizike me goditje shkopi, vrasja me gurë, prerja e duarve, prerja e kokës! Në këtë mënyrë vëllezër të nderuar, ne e keni...
Me ëndrrat për t'u bërë ushtare, arsimtare apo dizajnere grafike, gratë në Kosovë kanë folur kundër diskriminimit me të cilin përballen gjatë kohës sa e ndjekin karrierën e tyre përderisa mbajnë mbulesë në kokë, si dhe për politikat dhe stigmat...
Terrorizmi nuk është dukuri apo fenomen që prodhohet me shkop magjik, as nuk është lodër fëmijësh që blihet në dyqan. Ai ka historinë e vet, lëndën e vet, synimin e vet final dhe instrumentet për realizmin e këtij synimi. Por, terrorizmi ka dhe...
Një nga kompanitë reklamuese në Shtetet e Bashkuara bëri një zhurmë të madhe për një film dokumentar si filmi më i mirë i shkurtër, dhe vendosi ta shfaqte në kinema dhe mblodhi një turmë të madhe për ta parë, filloi filmi i cili zgjati disa minuta duke...
Janë tri lloje terroristësh: 'Terroristi Vullnetar, Terroristi Ideologjik dhe Terroristi Mercenar'.
Lexova, ndonëse pa ndonjë vullnet, disa reagime në fb lidhur me festimin e festave jomuslimane nga ana e muslimanëve, të nxitura nga një tekst shumë përmbajtësor i dijetarit shumë të talentuar Rezart Bekës. U mërzita nga fakti që aso qëndrimesh të...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...