Vendimet që marrin fëmijët për jetën ka raste që nuk pranohen nga prindërit. Sidomos kur fëmijët radikalizohen si islamistë. Deutsche Welle ka takuar një nënë që rrëfen historinë e vajzës së konvertuar. Asnjë nënë nuk do ta përjetojë këtë. Një ditë...
Në Kosovë po shënohet 20 vjetori i çlirimit nga okupatori, fitore kjo e cila është një dhunti e madhe nga Zoti, dhe për të cilën shumë njerëz u flijuan, duke rënë dëshmorë e martirë në altarin e lirisë. Por padyshim se kjo fitore e madhe nuk do të...
"Përshëndetje Vëlla"... Viktima e parë e terroristit në Zelandën e Re nuk e imagjinonte se përgjigja e mirëpritur do të ishte një plumb në zemrën e tij që do ta vriste atë. Pas 17 minutash vrasje me gjak ftohtësi, momentet e panikut filluan të...
Shumë xhami në Zelandën e Re dhe në mbarë botën janë mbuluar me lule, me mesazhe përkrahëse dhe thirrje për paqe pas masakrës në Christchurch të Zelandës së Re, ku u vranë 49 myslimanë. Reagimet më të mëdha kanë ardhur pikërisht nga shteti ku...
Ideologët radikale dhe ekstremiste kane ndikuar shume te të rinjtë në ato qe ishin te përqendruar, krijuan dhe gjetjen mjete për t'i tërhequr ata, duke përdoruar dhe përsëritur ne mënyrë te vazhdueshme gjithmonë fjalët, Dënim, Frikë dhe Kërcënim.
Më 14-22 nëntor 1908 eshte mbajt kongresi i Manastirit me fjale tjera Kongresi i Alfabetit, për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Në mars të vitit 1887 në Korçë është hap mësonjëtorja e parë shqipe. Në Paris, më 5 tetor 1966 miratohet edhe...
Një pjesë e luftës kundër ekstremizmit mysliman në fushën e arsimit, përfshin studimin kritik të ideologjive ekstremiste, që kanë lindur në mesin e myslimanëve, veçanërisht ato që lidhen me mbështetësit e dhunës tek Al-Kaeda, Xhemah Islamiah, dhe...
Aty ku ra një perandori, u ngrit një tjetër perandori. Por nëse e para ishte perandori lufte e pushteti ushtarak, e dytë ishte një perandori shpirtërore. Cila është historia e Vatikanit, shtetit brenda shtetit, pushteti i të cilit në sferën...
Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje dhe udhëzim kërkojmë. Atë njeri të cilin e drejton Allahu askush nuk mundet ta humbasë, ndërsa atë njeri që humbët rrugën dhe veten e tij,...
Që në fillimin e Luftës së Parë Ballkanike, më 1912, ushtria greke invadoi Çamërinë. Me mijëra çamë, luftuan për mbrojtjen e Janinës për pesë muaj rrjesht duke bërë heroizma të padëgjuara. Lufta e Bezhanit, që njihet nga shqiptarët me emrin lufta e...
Në këtë shkrim nuk kemi qëllim jomuslimanët, por pikërisht ata që fjalën e kanë Islam, namaz, agjërim, mjekërr, ndërsa praktikën aspak Islam e Kur'an. Mbarë muslimanët e botës besojnë se Kur'ani është Fjalë e Zotit që zbriti Muhamedit a.s.,...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...