Revista franceze famëkeqe Charlie Hebdo e ka kaluar edhe një herë kufirin me karikaturën e tyre të fundit, që e përshkruan tërmetin e tmerrshëm në Turqi me mbishkrimin "Tërmet në Turqi. Nuk ka nevojë që të dërgojmë tanket". Kjo pandjeshmëri e hapur dhe...
Pakoja e Ahtisarit në kapitullin e V-të, posaçërisht i ka kushtuar rëndësi pakicave etnike në Kosovë. Ata, i ka ngritur në njësi shtetformuese. A e dini pse? Në mënyrë që ata të integrohen në shoqërinë kosovare, duke i ruajtur veçoritë kulturore,...
Pas mbarimit të luftës së dytë botërore në vitin 1945, në Kosovë pushtetin e morën partizanët jugosllavë komunistë (shqiptarë e serbë). Ata, përcaktuan së paku dy objektiva, njëri politikë e tjetri kulturor / identitar. Projekti politik ishte...
Edhe fëmija n'djep e di se një e drejtë themelore njerëzore, siç është manifestimi i fesë, e garantuar me të gjitha konventat e OKB-së dhe ato evropiane, nuk mund të kufizohet me një udhëzim administrativ që varet direkt nga vullneti i një personi /...
Këto ditë, Ikballe Huduti nga Prizreni bëri namin me deklaratat e saj për 'martesën e përkohshme', në emisionin 'Kojshia Show', datë 9 tetor 2022. Nuk kam dashur të shkruaj fare për këtë rast, sepse zonja në fjalë nuk është kurrfarë faktori në...
Dhe në shenjë mëshire, shtrije pranë tyre krahun përulës e respektues dhe thuaj: "Zoti im! mëshiroi ata të dy, sikurse më edukuan mua kur isha i vogël”, (El-Isra, 24). Publikimi i pamjeve të dhunimit të një të moshuare në një institucion kujdesi për...
(Rrerth një shkrimi me titull "Legalizimi shtetëror i ekstremizmit fetar", botuar në disa media e portale kombëtare). Këto ditë lexova një shkrim shumë të fuqishëm të blogerit Ilir Topi, i cili po trajtonte një dukuri mjaft shqetësuese dhe shumë të...
"Feminizmi është një lëvizje politike për t'i dhënë fund seksizmit" - thote Sead Zimeri dhe Zana Avdiu, (ne artikullin e fundit tek Expressi). Mirepo, nje person seksist (by definition) eshte dikush qe diskriminon ne baze te gjinise dhe zakonisht...
Populli ynë gjatë shekullit të kaluar ka përjetuar të gjitha llojet e dhunës, padrejtësisë dhe tradhtisë së të tjerëve. Në kohën kur rinia ballafaqohet me sfida të shumta, në vend që të orientojmë gjithë idetë dhe energjitë nga nevojat e popullit, ne...
Prifti nga Malisheva ben mire me u marr me shpuren dhe delet e tij te Perendise. Para disa vitesh Dom Shan Zefi, Vikar i Kishes Katolike ne Prizren i mohoi komentet shoviniste anti-myslimane, i mohoi komentet anti-shqiptare ne favor te...
Xhematit në ditën e premtë në xhaminë e fshatit Lupç i Poshtëm i komunës së Podujevës, nuk mundi t'i prijë imami i saj Zeqir Berisha. Hoxha 60-vjeçar i këtij fshati mbrëmë pas orës 22:00 (21.07.2022) u rrahë gati për vdekje nga tre persona të cilët me...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...