Në këtë shkrim nuk kemi qëllim jomuslimanët, por pikërisht ata që fjalën e kanë Islam, namaz, agjërim, mjekërr, ndërsa praktikën aspak Islam e Kur'an. Mbarë muslimanët e botës besojnë se Kur'ani është Fjalë e Zotit që zbriti Muhamedit a.s.,...
Nxitjen për këtë meditim lidhur me format se si duhet të prezentohet e të interpretohet Islami dhe se si mund të bëhet thirrja për Islam në kohën postmoderne, e mora nga dy raste identike të ndodhura brenda një jave, në dy xhami të ndryshme të...
Unë u konvertova në Islam në tetor të vitit 2007. U rrita katolike, isha katolike shumë e rreptë. Dikur jepja mësim për katekizëm. Isha një shërbyese altari, kam qenë shumë aktive në kishë. Fillova të kisha pyetje për jetën dhe shkova në kishë për...
Ndonëse njihemi shtet me popullsi me shumicë Myslimane, në Kushtetutë me Pakon e "famshme" të Ahtisarit na është imponuar që Kosova është shtet "Laik", njëri nga shumë çmimet që dha Kosova për të fituar Pavarësinë. Dhe marr guximin të them se në...
Deti i politikës është i rrezikshëm. Protestuesi, i cili udhëheq turmën dhe bërtet nuk e di se çfarë po bën dhe kujt i shërben. Në pjesën më të madhe zbulohet se ai ka qenë i përdorur prej të tjerëve pa e ditur dhe, se ai ka qenë vegël shkatërruese duke...
Zoti i botëve, Allahu, gjithçka që krijoi nuk e krijoi me shembull paraprak, apo duke bërë tjetërsimin a shëndrrimin nga një krijesë në tjetrën, mbase Ai krijoi çdo krijesë në form të veçantë nga të tjerat, e në mënyrë të pavarur, mbeshtetur në...
E kuptoj kur Lush Gjergji apo Shan Zefi flasin gjera koti. E kuptoj kur ndonje ateist apo enverist e deshmon fanatizmin e tij me sharje ndaj fese islame, e kuptoj edhe ndonje kalama te nxitur apo te joshur kur flet gjera qe nuk shkojne as per...
Shkrimi më poshtë është kryesisht nga përvoja personale... do ti them disa gjëra që nuk i kamë thënë më herët... Në vitin 2003 u frymëzova nga dy thënie, njëra e Profetit Muhamed a.s. cili ka thënë: "Kujdes nga ekstremizmi se popujt para jush...
Muslimani më së shumti është në shënjestër si nga militantët islamikë radikal dhe po ashtu nga thirrësit e islamofobisë. Eliminimi i ekstremizmit dhe islamofobisë është nëpërmjet një diskutimi të përbashkët në mes feve. Ummeti Islam jeton midis...
Historia shqiptare s'ka sesi të rishkruhet, sepse akoma nuk është shkruar. Të ashtuquajturit historianë shqiptarë na kanë treguar përralla. Historianët e pakët që i kemi, ose janë lënë në anonimitet, ose janë shpallur të krisur. Me lehtësi po...
Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavat dhe selam i dërgojmë të Dërguarit të fundit dhe të dashurit të Allahut, Muhamedit (s.a.v.s.), shokëve të tij, familjes së tij dhe të gjithë atyre që kanë jetuar dhe vdekur me besim në...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...