Janë tri arsye qe më bënë të shkruaj sërish mbi rrymimet e nacionalizmit serb: osmanofobinë, turkofobinë e islamofobinë, me partizanët e tij shqiptarë, rrymime që po gëlojnë këto ditë në kuloaret tashmë të njohura që promovojnë frymë të tillë...
Rëndom historia e këtij vendi është fshehur pas trukesh e marifetesh për ta devijuar vëmendjen e publikut pikërisht në ato vende ku historiografia zyrtare e regjimit monist i konsideronte si laike nisur nga këndvështrimi ateist, i cili ishte edhe...
Në kuadër të debatit të tanishëm i cili po zhvillohet në SHBA për çështjen e refugjatëve nga bota muslimane, do të jetë interesante të hidhet dritë mbi disa fakte më pak të njohura në lidhje me Statujën e Lirisë. Shumë njerëz, ndoshta do të...
Sa ishte befasues reagimi i z. Xhabir Hamitit nepërmjet një statusi në facebook me 17.11.2016, ku thotë: "Në Kosovë nuk ka islamofobi!", aq ishte i pakuptimt qëndrimi i z. Shefqet Krasniqit, i cili vite më parë thoshte: "S'ka vehabizëm në Kosovë"...
Në botë ekziston vetëm një e vërtetë. Për ta arritur atë duhet mund i madh dhe zgjuarsi. Jeta e njeriut është aq e çuditshme saqë vështirë është të kuptohet filozofia e saj. Që nga krijimi i njeriut të parë e deri më sot, ajo është luftuar me mjete të...
Mosmarrëveshjet brenda praktikuesve të fesë myslimane kanë historinë e tyre të gjata që fillojnë menjëherë pas vdekjes së profetit Muhamet. E gjitha kishte nisur në mungesë të një trashëgimtari të denjë për fronin e mbetur zbrazët, ndërkohë që...
Një nga çështjet e ndërlikuara për popujt e vendeve ballkanike, sidomos për shqiptarët, është zanafilla e besimit fetar monoteist, përkatësisht e besimit në një Zot, posaërisht zanafilla e fesë islame dhe fillet e zhvillimit të vetëdijes fetare...
"Më mirë të lexosh një libër, sesa t'i fusësh hundët në punët që nuk i dini", Adam Stanley. Tanimë ka disa vite që nëpër ca mediat tona publikohen shkrime tendencioze që ndër shqiptarët vërtet nxisin urrejtje. Deklaratave të këtilla u janë...
Turqia moderne u lind pas shpartallimit të Perandorisë Osmane, me heqjen e hilafetit. Ataturku, i njohur si themelues i Turqisë moderne, futi shumë reforma që reduktonin rolin e fesë islame në vend. U mbyllën shkollat fetare, u ndalua veshja...
Shëngjergji/Jurjeva është festë e të krishterëve/romëve, e cila shënohet me 6. maj (23. prill sipas kalendarit katolik). Me çka shënohet përkujtimi në "Shën Gjergjit". Gjergji ose Georgije (Juraji) ka qenë ushtar romak në gardën e Cezarit...
Pyetja: A ka mundësi që njeriu të jetë musliman por pa e mbajtur besën? Përgjigjja vjen nga Pejgamberi a.s.: "La dine limen la ahde lehu", "nuk ka fe ai i cili nuk ka amanet (nuk ka besë)"! Kjo pra është përgjigjja e Pejgamberit për atë musliman që nuk e mbanë...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...