"Diploma është gjysmake nëse në vetvete nuk ka edhe edukimin"! Njeriu bashkëkohor i është ekspozuar laicizmit e shekullarizmit të vrazhdë, marketingut të skajshëm religjioz, konzumerizmit gllabërues, individualizmit ekstrem.
E vërteta mbetet e vërtetë e argumentuar dhe universale, ndërsa përzgjedhja është dëshirë dhe përgjegjësi individuale. Duhet ta pyesim veten tonë a duhet të pasohet Krishterizmi, apo a është e mundur të pranohet Islami. Përgjigja në këto dy pyetje mund...
Ata që lexojnë historinë osmane e dinë mirë që nëse shqiptarët do të donin, sot nuk do të kishte qoftë edhe një grek mbi rruzullin tokësor. Por asnjë shqiptar musliman nuk ka torturuar dhe keqtrajtuar armikun e tij, ndërsa civilëve nuk i ka...
Cilat janë shkaqet e tekfirizmit dhe radikalizmit: 1. - Keqkuptimi (mos kuptimi i drejtë) i ajeteve Kur'anore dhe Haditheve të Profetit Muhamed. 2. - Mos njohja e shkaqeve të zbritjes së ajeteve Kur'anore dhe thënieve të Profetit Muhamed.
Asnjë shpjegim tjetër nuk e justifikon prurjen e ideve tjera fetare në trojet shqiptare pos aspekti ekonomik. Por një motiv më i lart se ky ekonomik, do duhej ti bënte të gjithë të rreshtuarit në ide tjera pos atyre tradicionalisht të ndjekura ndër...
Si mësuesit duhet të balancojnë përgjegjësinë e tyre për të monitoruar dhe raportuar tek autoritetet nxënësit radikalë, me të drejtat dhe nevojat e nxënësve për të shprehur veten, dhe për të diskutuar tema delikate në klasë?
Izraeli pa dyshim paraqet një dukuri të veçantë në politikën historike. Në momentin e krijimit, kjo qeveri nuk ka pasur as territor, as vendbanim. Territorin e sajoi duke blerë dhe grabitur, ndërsa popullatën duke kolonizuar vendin me emigrantë nga e...
73 vjet më parë, palestinezët përjetuan tragjedinë që i shkatërroi zemrat e tyre dhe përgjithmonë ndryshoi jetën e tyre. Në vitin 1948, rreth 1.4 milion palestinezë jetonin në 1.300 qytete dhe fshatra palestineze përgjatë Palestinës historike. Më...
Nuk është sekret për askënd se fanatizmi është pozicionimi në atë që e shtyn atë të kundërshtoj këdo që nuk pajtohet me të, dhe fanatikët (ekstremistët) qëndrojnë vigjilent të përfshihen ndaj çdonjërit që nuk pajtohet me të, përpiqet të prekë me...
Kjo thirrje dhe ky titull i këtij shkrimi rrjedh si rezultat i shkrimeve te me hershme, dhe si duket, apo sa ka informata, ata që kanë mizën pas veshit kanë filluar te ndjehen jo mire, apo ndoshta kanë dëgjuar ndonjë lëvizje nga ata qe janë...
Gjatë historisë botërore shohim se ka pasur shumë tentativa për të ulur ose shëmtuar imazhin e Islamit dhe figurën e Muhammedit a.s. në syrin e njerëzve. Këto tentativa kanë zgjatur me vite e vite, ku midis tyre ka pasur edhe në media të shkruar e...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...