As'hab: shokët dhe bashkëpunëtorët e të Dërguarit, Muhammedit a.s.. - Dhahiritët: shkollë juridike dhe doktrinare, me themeluesin Davud El-Esbahanin dhe me personalitetin kryesor të tyre Ibn Hazmin. - Ebu Jusuf: Nxënësi më i madh i Ebu Hanifes dhe...
Pendat e kohrave të ndryshme të historis, që janë munduar të japin hollsira rreth Islamizmit, të influeneuara nga përvehtësime idesh të kundërta apo nga qëllime tendencioze, më të shumtën e herës kanë ndjekuj drejtime, që nuk kanë përfaqësuar të...
Kur themi që ndokush është mysliman, përkatësisht jomysliman, rëndom anashkalojmë gjendjen e vërtetë. Ata që, parë gjeografikisht, jetojnë në një rajon të caktuar dhe të cilët Islamin e tyre e kanë trashëguar nga prindërit e vet - i quajmë...
"Le të ma falë Zoti nëse gaboj, por të krishterin e mirë e çmoj më shumë se myslimanin e keq. Nuk mundem ta mbroj diçka vetëm pse është myslimane (e joislame), po as ta injoroj një të mirë vetëm pse është e huaj", (Alija Izetbegoviq).
Ne dhjetorin e vitit 1994, kur u akreditova atashe Ushtarak ne Republiken e Turqise dhe fillova takimet zyrtare me ministrin e Mbrojtjes, Shefin e Shtatmadhorise e shume personalitete te tjera shteterore dhe politike te vendit gjeta nje mikpritje...
Pushteti i mbretërisë serbe kishte përdorur të gjitha format e mundshme që shpiejnë drejt pastrimit etnik dhe çlirimit të tyre nga muslimanët dhe simptomet islame. Përzënia dhe shpërngulja e muslimanëve ishte një nga metodat kyçe që kishin zbatuar serbet...
Shumë persona të njohur tashmë në sferën intelektuale, të cilët, disa prej tyre në shërbim të politikës asimilues sllavo - greke, dhe disa të tjerë të lindur me prirje servilizmi dhe karriere, mundohen të spekulojnë mbi historinë e kombit...
Elementin shqiptar në Egjipt e hasim që nga shek. i XVI e mbrapa. Prania e këtij elementi është e natyrave të ndryshme duke filluar prej elementit të tipit qeveritar, tipit ushtarak (mercenar), tipit social-mërgimtar dhe tipit politik. Në...
Nuk ka njeri që nuk ka kalendar në shtëpi. Nuk ka shqiptar, shehërli apo katundar, që nuk ka një apo më shumë kalendarë, kalendarë të çdo forme, lloji, cilësie apo madhësie. Kalendari është bërë nevojë e përditshme e jetës. Jeta pa kalendar është...
Shqiptarët i përkasin një populli ndër më të lashtët të Evropës. Përhapja e Islamit në botë e veçan në trojet shqiptare, ka qenë, është dhe do të jetë çështje mjaft e vështirë dhe komplekse. Që të hedhet dritë në këtë temë, nevojitet një qasje...
Miller e donte shumë matematikën. Kjo ishte arsyeja pse ai e pëlqente logjikën. Një ditë ai vendosi që ta lexonte Kur'anin në përpjekje për të gjetur gabime që do t'ia forconin pozitën në misionarizmin e tij për t'i kthyer muslimanët në...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...